Αλκαλική δίαιτα: Όσα πρέπει να ξέρετε πριν την ξεκινήσετε
Στις δίαιτες που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τα τελευταία χρόνια και υπόσχονται απώλεια βάρους και βελτίωση της υγείας, προσθέστε και την αλκαλική δίαιτα, η οποία οφείλει τη φήμη της σε διασημότητες, όπως η Τζένιφερ Άνιστον και η Γκουίνεθ Πάλτροου.
Βασικός πυλώνας της συγκεκριμένης διατροφής είναι η αντικατάσταση των όξινων τροφών με αλκαλικές. Η θεωρία είναι ότι όταν τίθενται υπό έλεγχο τα επίπεδα pH του οργανισμού, το άτομο μπορεί να χάσει βάρος και να απομακρύνει τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων, όπως ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες.
Για τη μέτρηση των επιπέδων pH χρησιμοποιείται μία κλίμακα από το 1 έως το 14. Κάτω από 7 είναι τα πιο όξινα τρόφιμα όπως το ξύδι, τα ζωικά λίπη και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Πάνω από επτά είναι τα αλκαλικά τρόφιμα, τα οποία περιλαμβάνουν φρούτα, λαχανικά και γενικά τροφές φυτικής προέλευσης.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr