Τι είδους παγωτά να προτιμήσω για το παιδί μου;
Το καλοκαίρι έφτασε και η μουρμούρα για παγωτό από εδώ και στο εξής σίγουρα θα γίνει καθημερινή! Για να μην έχετε λοιπόν τύψεις...
Δείτε ποια παγωτά πρέπει να προτιμάτε και γιατί!
• παγωτά με βάση το γιαούρτι: έχουν λιγότερες θερμίδες, περισσότερο ασβέστιο και λιγότερα κορεσμένα λιπαρά. Προσοχή μόνο στη χρήση πολλών έξτρα με βάση τη σοκολάτα και ενθάρρυνση για προσθήκη φρέσκων φρούτων
• παγωτά γρανίτες: περιέχουν περισσότερες βιταμίνες λόγω του φρουτώδους υποβάθρου, σχεδόν καθόλου λιπαρά και λιγότερες θερμίδες. Μπορεί η κατανάλωσή τους να προωθείται μέσα από την παρασκευή σπιτικής γρανίτας
• παγωτά light με λιγότερη ζάχαρη και λιγότερα λιπαρά: και σε αυτή την κατηγορία πρέπει να υπάρχει μέτρο και έλεγχος, καθώς η περιεκτικότητα σε γλυκαντικές ύλες και χημικά υποκατάστατα μειώνει τη θρεπτική αξία του παγωτού.
Οι 3 παραπάνω κατηγορίες παγωτού εντάσσονται απόλυτα στα πλαίσια μιας φυσιολογικής παιδικής διατροφής, όπως αναφέρει το Iatronet και καθιστούν το παγωτό, ένα ούτως ή άλλως σχετικά ελαφρύ και θρεπτικό γλύκισμα, συστατικό μιας ισορροπημένης διατροφής. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το παγωτό είναι σκόπιμο να χρησιμοποιείται σαν ενδιάμεσο μεταξύ των γευμάτων και όχι σαν επιδόρπιο αμέσως μετά το γεύμα. Επιπρόσθετα, το παγωτό δεν πρέπει να μπαίνει εμπόδιο στην αυξημένη κατανάλωση άλλων πιο ποιοτικών ενδιαμέσων, όπως είναι τα φρούτα και οι χυμοί.