Συνταγή για νόστιμα αλμυρά κουλουράκια!
Είναι μια φανταστική ιδέα για το κολατσιού του παιδιού!
Η κλασσική συνταγή της γιαγιάς για νόστιμα και τραγανά αλμυρά κουλουράκια!
ΥΛΙΚΑ
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλοτύρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
- αλεύρι όσο πάρει
- 1 αυγό για επάλειψη
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλοτύρι για επάλειψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το αλεύρι (σπορέλαιο, βούτυρο, γάλα, κεφαλοτύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, ζάχαρη).
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε. Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν η ζύμη μας είναι εύπλαστη και ξεκολλάει εύκολα από τα χέρια μας.
Ξεκινάμε να πλάθουμε τα κουλουράκια σε μικρά και λεπτά μπαστουνάκια προσέχοντας να μην μας σπάσουν (επειδή η ζύμη μας έχει κεφαλοτύρι χρειάζεται απαλές κινήσεις). Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια σε ταψιά (γίνονται περίπου 2 ταψιά φούρνου) που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα αλείφουμε με ένα πινέλο με λίγο αυγό που το έχουμε χτυπήσει από πριν καθώς και με λίγο κεφαλοτύρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15' περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και κατόπιν τα αποθηκεύουμε σε κουτί ή σε γυάλινο μπολ με καπάκι.
Πηγή: sintagesgiagias