Υπερνικώντας τις δυσκολίες: Η ιστορία μιας δεύτερης εγκυμοσύνης

Η Deanna γράφει για τη δύσκολη, δεύτερη εγκυμοσύνη της αλλά για το πόσο ευγνώμων νιώθει που κατάφερε να μείνει έγκυος. 

Μία Μαμά
Υπερνικώντας τις δυσκολίες: Η ιστορία μιας δεύτερης εγκυμοσύνης
Instagram / dietitiandeanna

Μπορείς να ταυτιστείς.

Κατέγραψα αυτές τις στιγμές κατά τη διάρκεια ενός άθλιου πρώτου τριμήνου εγκυμοσύνης…

Τώρα απέχω λιγότερο από 2 εβδομάδες από την ημερομηνία τοκετού.

Νομίζεις ότι η εγκυμοσύνη θα είναι τόσο μαγική και ξαφνικά συνειδητοποιείς πώς νιώθεις σαν να έχεις ξυπνήσει μετά από hungover και πώς θα κάνεις εμετό.

Η ναυτία και η εξάντληση κράτησε μέχρι τις 16η -17η εβδομάδα ενώ στην πρώτη μου εγκυμοσύνη τα συμπτώματα είχαν εξαφανιστεί την 13η εβδομάδα.

Επιπλέον, είχα έντονη αποστροφή για το φαγητό, ένιωθα εξάντληση καθώς ακολουθούσα μία δίαιτα – λόγω της αποστροφής μου για φαγητό - με κράκερ, ψωμί και ζυμαρικά.

Και να προσθέσω τον πόνο που ένιωθα στην ουρά…

Ωστόσο, εξακολουθώ να κλαίω από χαρά καθώς αισθάνομαι ευγνώμων που μου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία και κατάφερε το σώμα μου να ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ.

Ειδικά όταν μου είχαν πει πόσο δύσκολα θα έμενα έγκυος λόγω της υποθαλαμικής αμηνόρροιας και της διατροφικής διαταραχής.

Σας ευχαριστώ για όλη την αγάπη σας και να ξέρετε ότι μπορείτε κι εσείς.

egiow-sto-deftero-paidi.jpg

Instagram / dietitiandeanna

Τα συμπτώματα του πρώτου τριμήνου

Τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης είναι και αυτά που θα σας υποψιάσουν για την εγκυμοσύνη σας.

Πρωινές ναυτίες. Ξεκινούν περίπου την 6η εβδομάδα της εγκυμοσύνης και παρά την ονομασία τους δεν είναι μόνο πρωινές. Το τσάι με τζίντζερ πιθανά να σας ανακουφίσει, όπως και τα συχνά και μικρά γεύματα.

Ευαισθησία στο στήθος. Ήδη από τις πρώτες εβδομάδες θα παρατηρήσετε αλλαγές στο στήθος σας, καθώς γίνεται πιο ευαίσθητο, πιο σφιχτό και πιο μεγάλο.

Αλλαγές στη διάθεση. Μπορεί τη μία να νιώθετε τη διάθεσή σας ανεβασμένη και την άλλη στα τάρταρα. Η κυκλοθυμία είναι ένα ακόμα σύμπτωμα της εγκυμοσύνης και πιθανά να το παρατηρήσετε ήδη από την 7η εβδομάδα κύησης.

Αύξηση βάρους (ή και το αντίθετο). Το μωρό είναι ακόμα πολύ μικρό σε μέγεθος και το πιθανότερο είναι να πάρετε μόλις μερικά γραμμάρια. Εάν έχετε έντονες πρωινές ναυτίες είναι εξίσου πιθανό να παρατηρήσετε μικρή μείωση στο σωματικό σας βάρους. Σε κάθε περίπτωση από τη στιγμή που μάθετε για την εγκυμοσύνη σας θα πρέπει να παρακολουθείτε το βάρος σας και να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας. Εντάξτε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για τυχόν άλλες αλλαγές που πρέπει να κάνετε.

Κράμπες στην κοιλιά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Ο πόνος χαμηλά στην κοιλιά είναι φυσιολογικός τις πρώτες εβδομάδες της κύησης. Τότε γίνεται η διαδικασία της εμφύτευσης κατά την οποία το γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτεύεται στη μήτρα. Στο στάδιο αυτό είναι πιθανό να παρατηρήσετε μία μικρή αιμορραγία.

Επίσης, μπορεί να νιώθετε πόνο στην κοιλιά λόγω του φουσκώματος και της δυσκοιλιότητας, συμπτώματα που είναι αισθητά από την αρχή και πιθανά καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ελεύθερη απόδοση από Instagram@ dietitiandeanna

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved