Μαμά μοιράζεται τις συμβουλές της για την αποφυγή ραγάδων

«Να βάζετε λοσιόν και λάδι όχι μόνο στην κοιλιά», συμβουλεύει μια μαμά στις εγκύους.

Μαμά μοιράζεται τις συμβουλές της για την αποφυγή ραγάδων
Bigstock

Οι ραγάδες συνήθως κάνουν αισθητή την παρουσία τους κατά το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Εντούτοις, υπάρχουν και περιπτώσεις, που εμφανίζονται ήδη από την εικοστή εβδομάδα της κύησης.

7 tips για πρόληψη των ραγάδων στην εγκυμοσύνη

Οι ραγάδες ταλαιπωρούν το 85% των εγκύων, ιδιαίτερα στους μαστούς και στην κοιλιά, κατά το γ' τρίμηνο της κύησης.

ragades-fotografies-(2).jpg

Instagram / thebirdspapaya

Η δε αποτελεσματικότητα των διαφόρων μέτρων πρόληψης εμφάνισης των ραγάδων, δεν είναι σε καμία περίπτωση εγγυημένη. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει ένας αξιόπιστος τρόπος αποφυγής της εμφάνισης ραγάδων στην εγκυμοσύνη.

Ένα μήνυμα για τις γυναίκες που αγωνιούν για τις ραγάδες εγκυμοσύνης

Ωστόσο, μια μαμά μοιράστηκε τις δικές της συμβουλές στο tired.moms.clubσχετικά με τις ραγάδες αλλά και τη φαγούρα γράφοντας τα εξής:

«Όταν έμαθα ότι ήμουν έγκυος, σκέφτηκα αμέσως να προμηθευτώ λάδι για να αποφύγω τις ραγάδες (ανάμεσα σε εκατομμύρια άλλες σκέψεις, χαχα).

Ξέρω τι λένε οι περισσότεροι: « Οι ραγάδες είναι κληρονομικές» ή «Τα λάδια δεν βοηθάνε» αλλά είναι όντως αλήθεια; Δεν ήθελα να μείνω στις θεωρίες και πέρασα στην …πράξη.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου, έκανα ντους το πρωί (μετά το μωρό, είμαι τυχερή αν καταφέρω να κάνω ντους, αλλά αυτή είναι μια ιστορία για άλλη φορά🙃).

Μετά λοιπόν το ντους, φρόντιζα να βάζω αρκετή λοσιόν και πριν κοιμηθώ άπλωνα λάδι σε όλη την κοιλιά μου. Το έκανα αυτό με θρησκευτική ευλάβεια, κάθε μέρα και νύχτα.

Πέρασα όλη την εγκυμοσύνη χωρίς ραγάδες, αλλά μια μέρα, κοίταξα το σώμα μου μετά τον τοκετό και παρατήρησα κάποιες αχνές ραγάδες στην κάτω πλάτη μου, πάνω από την περιοχή των γλουτών και συνειδητοποίησα ότι δεν είχα βάλει ποτέ λοσιόν/λάδι σε αυτή την περιοχή.

mitrotita-mama-ragades.jpg

φωτο : instagram/lively.liz

Έτσι, είμαι εδώ για να σας πω, κυρίες μου, να βάζετε λοσιόν και λάδι όχι μόνο στην κοιλιά, αλλά και στο στήθος, τους γλουτούς και τους μηρούς. Το σώμα σας αλλάζει σε περισσότερα μέρη από ό,τι συνειδητοποιείτε και χρειάζεται όλη την ενυδάτωση που μπορεί να πάρει.

Άλλος ένας "μύθος" που έχω ακούσει είναι ότι αν αισθάνεστε φαγούρα, συνήθως σημαίνει ότι το δέρμα τεντώνεται και αν ξύνεστε, αυτό μπορεί να προκαλέσει ραγάδες. Ακούστε, δεν είμαι γιατρός και δεν έχω κάνει έρευνα πάνω σε αυτό, απλά δεν ήθελα να ασπαστώ αυτή τη θεωρία, οπότε έκανα το καλύτερο δυνατό για να αποφύγω το ξύσιμο.

Όλα τα παραπάνω είναι η προσωπική μου εμπειρία και άποψη. Παρακαλώ μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία ή αν έχετε κάνει έρευνα πάνω σε οτιδήποτε από τα παραπάνω».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved