Το ψέμα του 12χρονου κοριτσιού απέτρεψε την απαγωγή του
Μία 12χρονη μαθήτρια από την Αδελαΐδα έχει γίνει πρωτοσέλιδο στη χώρα της μετά από τη γρήγορη σκέψη της, αποτρέποντας την προσπάθεια απαγωγής της.
Η μαθήτρια προσεγγίστηκε από έναν άνθρωπο ο οποίος τη Δευτέρα το μεσημέρι την πλησίασε και της είπε ότι η μητέρα της τον είχε στείλει για να την πάρει από το σχολείο.
Το παιδί σκέφτηκε ένα ψέμα επί τόπου, και του είπε ότι οι γονείς της είχαν πεθάνει. Ο άντρας αμέσως μπήκε γρήγορα στο αυτοκίνητό του και οδήγησε μακριά. Έκτοτε το κορίτσι έχει επαινεθεί για την ανδρεία του και η διευθύντρια του σχολείο Caroline Green το συνεχάρη για τη γρήγορη σκέψη του.
Για να μην συμβεί ποτέ σε κανένα παιδί κάτι τέτοιο, εδώ στο Mothersblog, βρήκαμε μερικές στρατηγικές που θα βοηθήσουν τόσο εσάς όσο και τα παιδιά σας.
1. Δημιουργήστε μια "λέξη κώδικα" που θα την ξέρετε μόνο εσείς και τα παιδιά σας.
Διαλέξτε μια μυστική λέξη ή φράση που τα παιδιά σας θα αποστηθίσουν. Στη συνέχεια διδάξτε τους και εξηγήστε τους πώς αν κάποιος τα πλησιάσει και τους πει ότι τον στείλατε εσείς, να του ζητήσουν να τους πει τον κωδικό. Επίσης η λέξη κώδικας θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί εάν το παιδί είναι μόνο στο σπίτι, και κάποιος χτυπήσει την πόρτα.
2. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας γνωρίζουν τον αριθμό του κινητού σας.
Με αυτόν τον τρόπο ανά πάσα ώρα και στιγμή θα μπορούν να σας καλέσουν ο,τι και αν χρειαστούν ή αν χαθούν.
3. Υποσχεθείτε στα παιδιά σας, ότι ποτέ δεν θα στείλετε κανέναν να τα πάρει, χωρίς να τα τα έχετε ενημερώσει πρώτα.
Με αυτόν τον τρόπο, αν κάποιος τα πλησιάσει, θα ξέρουν να αρνηθούν.
4. Διδάξτε στα παιδιά σας ότι ένας ενήλικας δεν θα ζητήσει ποτέ βοήθεια από ένα παιδί.
Ένα κοινό τέχνασμα για να απαγάγει κάποιος ένα παιδί είναι η «βοήθεια». Συνήθως ζητούν από τα παιδιά να τον βοηθήσουν να σηκωθεί από κάτω, να τον βοηθήσουν να βρει το χαμένο του σκυλάκι κλπ. Εξηγήστε στα παιδιά σας πώς ποτέ ένας ενήλικας δεν χρειάζεται βοήθεια από ένα παιδί, ειδικά αν είναι άγνωστος.
5. Πείτε τους αν αισθανθούν ποτέ απειλή να κάνουν θόρυβο.
Διδάξτε στα παιδιά σας να ουρλιάζουν, να ζητούν βοήθεια και φωνάζουν «βοήθεια με απαγάγουν!» αν ποτέ αισθανθούν ότι απειλούνται.
Ακολουθήστε όλα τα παραπάνω και ας ελπίσουμε ότι, τα παιδιά μας δεν θα χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιήσουν κάποιες από τις παραπάνω μεθόδους και τακτικές.