Συνταγή για μοσχαράκι με κριθαράκι!
Ένα καθαρά οικογενειακό γεύμα στα Κυριακάτικα τραπέζια είναι το μοσχαράκι με κριθαράκι στον φούρνο!
Είναι νόστιμο και πολύ εύκολο στην παρασκευή του! Δοκιμάστε την συνταγή!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι, μαλακό, για κατσαρόλα
1 πακέτο κριθαράκι
4 μεγάλες, ώριμες ντομάτες, στο μπλέντερ
1/2 + 1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. ζάχαρη, (μόνο αν είναι φρέσκες ντομάτες)
Αλάτι, Πιπέρι
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλιά κανέλλα
1 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
2 φύλλα δάφνης
1 + 2 φλιτζάνια ζεστό νερό
1 κύβο κοτόπουλο
Τριμμένη Παρμεζάνα, (ή κεφαλοτύρι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το κρέας καλά, το κόβουμε σε κομμάτια και το στεγνώνουμε.
Ρίχνουμε το κρασί μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας, απ' όλες τις πλευρές, μέχρι να εξατμισθεί το κρασί.
Προσθέτουμε την ντομάτα , τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, ένα ποτήρι ζεστό νερό και τα υπόλοιπα μπαχαρικά.
Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το λάδι, (το ένα από τα δύο μισά), χαμηλώνουμε τη φωτιά και το μαγειρεύουμε για όσο χρόνο χρειαστεί, (περίπου 25-30 λεπτά, ή όσο χρειασθεί για να μαλακώσει καλά το κρέας).
Σε ένα πήλινο σκεύος, ή πυρέξ, ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο της κατσαρόλας, με το κρέας και την σάλτσα, προσθέτουμε δύο κούπες ζεστό νερό που έχουμε διαλύσει μέσα τον κύβο, προσθέτουμε το κριθαράκι, με τρόπο ώστε να πάει παντού ομοιόμορφα, προσθέτουμε το άλλο 1/2 φλιτζάνι λάδι, ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Προθερμαίνουμε το φούρνο και το βάζουμε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Λίγο πριν ψηθεί ξεσκεπάζουμε το φαγητό, το ανακατεύουμε, το πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί, το ανακατεύουμε εκ νέου, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο έως ότου να λειώσει το τυρί να κάνει κρούστα και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.