Οικογένεια είναι...

Η οικογένεια είναι τα πάντα!

Οικογένεια είναι...
Bigstock

Έμαθα την αξία της οικογένειας και τη σπουδαιότητά της από όταν ήμουν παιδί. Στην επαρχία βλέπετε, οι οικογένειες διατηρούν τις δικές τους αρχές και αξίες και τις μεταφέρουν στα παιδιά τους. Μέσα σε μια τέτοια οικογένεια μεγάλωσα και εγώ και άρχισα να κάνω όνειρα, για τη δική μου οικογένεια μεγαλώνοντας.

Όνειρό μου; Να μεγαλώσω, να βρω έναν άνδρα που θα με αγαπά και που μαζί θα δημιουργήσουμε τη δική μας δεμένη οικογένεια. Μια οικογένεια γροθιά.

Τα οφέλη της πυρηνικής οικογένειας στην ψυχολογία των παιδιών

Και ο Θεός έκανε τα πιο όμορφα σχέδια για εμένα. Έφερε στον δρόμο μου έναν υπέροχο άνθρωπο και μαζί δημιουργήσαμε μια υπέροχη οικογένεια. Πολλά παιδιά δεν έκανα. Έφερα στον κόσμο μια κόρη που σήμερα είναι 14 ετών. Από τη σχέση μου με τον μπαμπά της θέλω να ξέρει ότι τα ζευγάρια μπορούν να είναι ερωτευμένα όπως την πρώτη φορά, αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το δείχνω με κάθε ευκαιρία αυτό. Με μικρές καθημερινές πράξεις αγάπης και συντροφικότητας.

Η οικογένεια είναι ένα από τα πιο σημαντικά, αν όχι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μας. Γι' αυτό σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας ήθελα να γράψω για το τι είναι για εμένα οικογένεια.

Οικογένεια είναι η άνευ όρων αγάπη.

Οικογένεια είναι η στήριξη.

Οικογένεια είναι η κατανόηση.

Οικογένεια είναι η αλληλεγγύη.

Οικογένεια είναι η συγχώρεση.

Οικογένεια είναι η υποχώρηση.

Οικογένεια είναι το καταφύγιό μου.

Οικογένεια είναι η δύναμή μου.

Οικογένεια είναι το χαμόγελό μου.

Οικογένεια είναι η ζεστασιά του ανδρός και της κόρης μου.

Οικογένεια είναι τα χέρια που με σηκώνουν όταν πέφτω.

Οικογένεια είναι τα παρήγορα λόγια που ακούω από την κόρη μου όταν με βλέπει αγχωμένη.

Οικογένεια είναι το πρωινό φιλί που μου δίνει ο άνδρας μου πριν φύγει για τη δουλειά του από τα άγρια χαράματα ακόμη και αν κοιμάμαι. (Το ίδιο κάνει και στην κόρη μας)

Οικογένεια είναι το ανεκτίμητο δώρο που μου έκανε ο Θεός.

Έμαθα από μικρή πως η οικογένεια αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα της κοινωνίας και παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση ατόμου. Γι' αυτό και σήμερα που ο κόσμος γύρω μας αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς, θα ευχηθώ η οικογένεια να παραμένει σταθερή αξία, πηγή δύναμης και αισιοδοξίας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved