Καλοκαίρι με παιδιά: Τα απαραίτητα προϊόντα για την τσάντα θαλάσσης και όχι μόνο

Αλήθεια, υπάρχει ωραιότερη εποχή του χρόνου από το καλοκαίρι; Η ερώτηση είναι ρητορική. Φυσικά και δεν υπάρχει.

Η ξεγνοιασιά που νιώθουμε τους θερινούς μήνες, οι διακοπές πλάι στο κύμα μαζί με την οικογένειά μας, οι ατέλειωτες βουτιές στη θάλασσα και το «διάλειμμα» από το σχολείο, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που δεν θέλουμε να τελειώσει το καλοκαίρι. Βέβαια, ακόμα και αν η εποχή αυτή είναι συνυφασμένη με ατέλειωτο παιχνίδι, ξεγνοιασιά και διασκέδαση για τα μικρά μας, στα δικά μας μάτια «εγκυμονεί» πολλούς κρυφούς κινδύνους. Ακριβώς για αυτό, οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές.

Μπορεί αυτό που μας τρομάζει περισσότερο από όλα, λοιπόν, να είναι το νερό και οι βουτιές του παιδιού μας, υπάρχουν όμως και άλλοι παράγοντες για τους οποίους πρέπει να μεριμνήσουμε. Ένας από αυτούς, φυσικά, είναι και ο ήλιος και αυτό διότι μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα μας… από το σώμα μέχρι και τα χείλη.

Γι’ αυτό, παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει τους τρόπους που θα μας βοηθήσουν να προστατευτούμε -τόσο εμείς όσο και τα παιδιά μας- από τις βλαβερές συνέπειές του και να απολαύσουμε τελικά το καλοκαίρι μας, όπως του αξίζει.

#1 Η διατροφή είναι το Α και το Ω

Η διαμόρφωση μίας ισορροπημένης και θρεπτικής διατροφής είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή μας και αυτό γιατί μπορεί και «ρυθμίζει» την υγεία μας. Πέρα από αυτό, όμως, μπορεί και φροντίζει και για την αντιμετώπιση τυχόν αλλεργιών μας στον ήλιο. Πώς;

Με τα τρόφιμα ή τα συμπληρώματα που περιέχουν ασβέστιο (γιαούρτι), σελήνιο (ψάρια, στήθος κοτόπουλο και ζυμαρικά ολικής άλεσης), ψευδάργυρο (στρείδια), καθώς και β- καροτένιο (λάχανο και σπανάκι). Πρόκειται αν μη τι άλλο για προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας που πρέπει να προσθέσουμε στη διατροφή μας.

#2 Οι «απαγορευτικές» ώρες κάτω από τον ήλιο

Επόμενος «κανόνας»: Αποφεύγουμε την έκθεση μας στον ήλιο και την ηλιοθεραπεία μεταξύ 11 π.μ. και 4 μ.μ. Ούτως ή άλλως, αυτό θα ωφελήσει και εμάς και τα παιδιά μας, αφού θα τα προστατεύσουμε από ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως είναι το ξεφλούδισμα, αλλά και κάποια πιθανή ηλίαση. Αντ’ αυτού, μπορούμε να αυξήσουμε σταδιακά τη διάρκεια παραμονής μας στον ήλιο τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, για να συνηθίσει το δέρμα μας πιο εύκολα στην έκθεση.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε να χρησιμοποιούμε κρέμες για μετά την έκθεση στον ήλιο, να ενυδατώνουμε την επιδερμίδα μας και κυρίως, να έχουμε στο νεσεσέρ μας την κατάλληλη κρέμα για φαγούρα από τον ήλιο που ταιριάζει στην επιδερμίδα μας.

Extra tip: Τα προϊόντα που περιέχουν αλόη βέρα ή πανθενόλη ενδείκνυνται ως η καλύτερη επιλογή.

#3 Καμένα χείλη «stop»

Ας προχωρήσουμε στο «κεφάλαιο» χείλη τώρα. Διότι μπορεί να έχουμε εξασφαλίσει για το παιδί μας το κατάλληλο αντηλιακό για πρόσωπο και σώμα, ωστόσο πόσο εύκολα θα σκεφτούμε την προστασία των… χειλιών του; Μάλλον «όχι ιδιαίτερα». Ήρθε, ωστόσο, η ώρα να το αλλάξουμε αυτό, για να πάψει πια να ταλαιπωρείται από τα κόκκινα χείλη, που του «παίρνουν» έστω και λίγη από τη χαρά για το παιχνίδι του.

Πώς; Επιλέγοντας το κατάλληλο αντηλιακό χειλιών, το οποίο θα βρίσκεται πάντα στην τσάντα παραλίας αλλά και στο backpack του. Έτσι, θα έχει τον απαραίτητο «βοηθό» για την καθημερινή φροντίδα της ευαίσθητης επιδερμίδας των χειλιών του όλες τις εποχές, αλλά και το καλοκαίρι που την έχει περισσότερο ανάγκη.

Extra tip: Υπάρχουν προϊόντα περιποίησης χειλιών και για εμάς τις μανούλες που θέλουμε να προστατευτούμε από τον ήλιο.

Το καλοκαίρι είναι η πιο ανέμελη εποχή και για εμάς, αλλά και για τα παιδιά μας, διότι έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μαζί τους τις πιο ξέγνοιαστες μέρες. Και επειδή δεν θέλουμε κάποιος ανεπιθύμητος «επισκέπτης» να μας χαλάσει αυτές τις στιγμές, ακολουθώντας τον παραπάνω «οδηγό», μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τυχόν αλλεργίες και «καμένα» χείλη από τον ήλιο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved