Παραλία με το μωρό: Τα mum tips για το πρώτο μπάνιο του μωρού μας στη θάλασσα

Όλες οι «πρωτιές» με το μωράκι μας είναι σημαντικές και θέλουμε να τις κρατήσουμε για πάντα στη μνήμη μας: Το πρώτο δοντάκι, η πρώτη λεξούλα, τα πρώτα βήματα και φυσικά, η πρώτη του βουτιά στη θάλασσα είναι περιστάσεις που μπορούν με τον κατάλληλο τρόπο να μετατραπούν στις πιο ευχάριστες και χαλαρωτικές εμπειρίες.

Παραλία με το μωρό: Τα mum tips για το πρώτο μπάνιο του μωρού μας στη θάλασσα

Φέτος το καλοκαίρι, λοιπόν, έχει φτάσει η στιγμή να πάμε για πρώτη φορά στην παραλία μαζί του και θέλουμε αυτή η εμπειρία να είναι ξεχωριστή. Στο μυαλό μας φυσικά, έχουμε ήδη κάνει εικόνα τη στιγμή που θα μπούμε στα ήρεμα καταγάλανα νερά, αγκαλιά με το μωρό μας και αυτόματα θα σχηματιστεί στο πρόσωπό του το πιο γλυκό χαμόγελο. Υπάρχει, άλλωστε, καλύτερο πράγμα από το βλέπουμε αυτό το χαμόγελο για εμάς τις μανούλες;

Φυσικά και «όχι»! Ωστόσο, επειδή η αγωνία της πρώτης φοράς δεν φεύγει εύκολα από το μυαλό μας, είναι απαραίτητο να έχουμε φροντίσει από πριν να γνωρίζουμε μερικά musts για το πρώτο του μπανάκι, τα οποία θα μας βοηθήσουν να το ευχαριστηθούμε, όπως του αξίζει.

Το μωρό μας πρέπει πάντα να είναι προστατευμένο από τον ήλιο

Αρχικά, πρέπει να φροντίσουμε να προμηθευτούμε μία μεγάλη ομπρέλα, για να είναι πάντα προστατευμένο από τον ήλιο το μικρό μας. Επίσης, τα φυσικά «φίλτρα» όπως τα καπέλα, τα μπλουζάκια και οι μπαντάνες είναι τα πιο αποτελεσματικά για την προστασία του ευαίσθητου δέρματός του από τις υπεριώδεις ακτίνες.

Βεβαίως, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές και σχετικά με την επιλογή της ώρας που θα πάμε στην παραλία. Καλό είναι, λοιπόν, να αποφύγουμε την έκθεση του μωρού μας στον ήλιο μεταξύ 12 με 4 το μεσημέρι, προτιμώντας τις πρώτες πρωινές ώρες ή τις απογευματινές.

Η ενυδάτωση είναι η πιο σημαντική

Όταν πρόκειται να πάρουμε το μωρό μας στην παραλία, θα πρέπει να έχουμε φροντίσει για την ενυδάτωσή του. Δηλαδή, θα πρέπει να έχουμε μαζί μας μεγάλη ποσότητα νερού, ώστε να μην αφυδατώνεται και να απολαμβάνει το ατέλειωτο παιχνίδι του.

Βέβαια, για να εξασφαλίσουμε το δροσερό νερό που θα χρειαστεί, μπορούμε να έχουμε μαζί μας μία σακούλα πάγου. Αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να διατηρήσουμε παγωμένο και το φαγητό του μωρού μας ή τα φρούτα που προτιμάει να τρώει.

Η πρώτη βουτιά του μωρού μας στη θάλασσα

Πριν βάλουμε το μωρό μας για πρώτη φορά στη θάλασσα, μπορούμε να το αφήσουμε να μείνει για λίγο στην ακτή, για να αποβάλλει τον φόβο που μπορεί να έχει και να συνηθίσει τα κύματα που περιτριγυρίζουν τα πόδια του.

Για την πρώτη του βουτιά, αρκεί απλώς να έρθει σε επαφή με το νερό και να το αφήσει να κρυώσει τα πόδια του. Κρατώντας το, επίσης, σφιχτά στην αγκαλιά μας, μπορούμε να το κινήσουμε πέρα- δώθε στον ρυθμό των κυμάτων, για να απολαύσει το παιχνίδι με το νερό.

Τα essentials για πριν και μετά τη βουτιά

Αν υπάρχει κάτι που αγαπάει αρκετά το μωρό μας και κατά κάποιον τρόπο, δεν μπορεί να ζήσει -προς το παρόν- χωρίς αυτό, είναι σίγουρα οι πάνες του. Ωστόσο, για το task «πρώτη φορά παραλία με το μωρό», χρειαζόμαστε τις κατάλληλες αδιάβροχες πάνες για θάλασσα, που λειτουργούν και ως μαγιό, έτσι ώστε να μην φουσκώνουν στο νερό και συγχρόνως να του προσφέρουν όλη την προστασία και την άνεση που χρειάζεται.

Το να πηγαίνουμε στη θάλασσα για πρώτη φορά με το μωρό μας είναι κάτι που εναρμονίζεται με την ανεμελιά και τη χαρά του καλοκαιριού. Έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη θάλασσα, να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με το παιδί μας, να δημιουργήσουμε ανεξίτηλες αναμνήσεις μαζί του και όλα αυτά, κρατώντας το σφιχτά στην αγκαλιά μας. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να έχουμε φροντίσει από πριν να ενημερωθούμε για τα mum tips που θα μας κάνουν να απολαύσουμε αυτήν την εμπειρία, όπως της αρμόζει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved