Οικογενειακές διακοπές μαζί με τα παιδιά μας

Οι οικογενειακές διακοπές με παιδιά μπορεί να γίνουν χαλαρωτικές και διασκεδαστικές για όλους με τον σωστό προγραμματισμό.

Μαρίνα Μόσχα
Οικογενειακές διακοπές μαζί με τα παιδιά μας
Bigstock

Οι οικογενειακές διακοπές δεν είναι πάντα όπως τις φανταζόμαστε. Λογικό αν σκεφτούμε ότι διακοπές με ένα ή περισσότερα μικρά παιδιά που ενδεχομένως μπορεί να μην είναι και στα καλύτερά τους, να γκρινιάζουν, να τσακώνονται μεταξύ τους, να πρέπει να τους κρατάτε το ενδιαφέρον ζωντανό για να μην βαριούνται και …ξαναγκρινιάζουν…

Eco summer tips για εσάς και τα παιδιά σας

Αν προσθέσουμε και τη δική σας ανάγκη για ξεκούραση, αντιλαμβανόμαστε ότι οι διακοπές που περιμένατε τόσους μήνες για να ξεκουραστείτε και να ξεφύγετε από την καθημερινότητα μπορεί να γεμίσουν άγχος, εντάσεις, καυγάδες – όχι μόνο με τα παιδιά αλλά και τον σύντροφο. Παρόλα αυτά, με τον σωστό προγραμματισμό, οι οικογενειακές διακοπές δεν θα είναι μόνο φιλικές προς τα παιδιά, αλλά και χαλαρωτικές για όλους, μικρούς και μεγάλους.

Προορισμοί για οικογενειακές διακοπές

Ασφαλώς χρειάζεται να συμπεριλάβετε και τα παιδιά στις καλοκαιρινές διακοπές, γεγονός που σημαίνει ότι ίσως κάνετε «εκπτώσεις» στα μέρη που θα θέλατε να πάτε, μέρη που για εσάς θεωρούνται ιδανικά, για τα μικρά σας όμως το αντίθετο. Φανταστείτε τον έφηβο γιο ή κόρη σε ένα μέρος που οι περισσότεροι είναι μεγαλύτερης ηλικίας και δεν υπάρχουν συνομήλικοι…

mama-diakopes-xoris-programma.jpg

Προγραμματισμός για μικρούς

Ναι μπορεί να λέμε ότι στις διακοπές ξεφεύγουμε από το πρόγραμμα, σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά όμως, το πρόγραμμα είναι απαραίτητο για να περάσετε όλοι καλά. Ασφαλώς χρειάζεται να έχετε σχεδιάσει πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας να βρείτε τι έχει στο μέρος που θα πάτε για τα παιδιά σας, πώς θα τα κρατήσετε απασχολημένα με διάφορες δραστηριότητες, για να μην βαριούνται και καταλήγουν με «μούτρα» και γκρίνια. Κάποια από τα αγαπημένα παιδικά παιχνίδια είναι τα μπλοκ ζωγραφικής, μπογιές, βιβλία, κάποιες ηλεκτρονικές συσκευές ψυχαγωγίας – μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί και τους φορτιστές τους!

5 καλοκαιρινές δραστηριότητες που θα κάνουν τα παιδιά σας να κινηθούν

Προγραμματισμός για μεγάλους

Μιλάμε για τον προγραμματισμό των μικρών, χρειάζεται όμως και εσείς να προγραμματιστείτε, να προετοιμαστείτε έτσι ώστε όλα να πάνε καλά. Αρκετές φορές έχω ακούσει στο γραφείο να λένε ότι τους χάλασαν οι διακοπές, επειδή … ξέχασαν τα εισιτήρια και έχασαν το πλοίο ή το αεροπλάνο, επειδή δεν είχαν μαζί τους ένα φαρμακείο για ώρα ανάγκης, π.χ. για τσιμπήματα, ναυτία, κλπ.

Μαρίνα Μόσχα

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved