Ποιο είναι το ιδανικό μέρος για να κάνετε μια δύσκολη συζήτηση με το παιδί σας

Νίκη Παπανικολάου
Bigstock

Θα έχετε την αμέριστη προσοχή τους ακόμα κι αν δεν πει λέξη.

Ατελείωτες οι συζητήσεις που θα κάνετε με τα παιδιά από τη νηπιακή ακόμα ηλικία. Και πριν καλά καλά το καταλάβετε, θα περάσετε από το «γιατί δεν είναι σωστό να χτυπάμε τα άλλα παιδάκια», στο «μέχρι τις 12 να έχεις επιστρέψει» , ή « ποιοι άλλοι θα είναι στο πάρτι;».

Η συζήτηση μιας μαμάς με τον γιο της για τον «θυμό» έγινε viral στο TikTok

Και ενώ ορισμένες συζητήσεις είναι αρκετά απλές και ξεκάθαρες, άλλες αποδεικνύνται πιο δύσκολες ειδικά όσες αφορούν το σεξ, τις σχέσεις, την επικίνδυνη συμπεριφορά. Ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν και να αντιμετωπιστούν ανεξάρτητα από το πόσο άβολα μπορεί να είναι.

Πώς όμως θα κάνετε τα παιδιά σας και ειδικά όσα είναι στην εφηβεία, να σας ακούσουν πραγματικά όταν έρχεται η ώρα να κάντε μια δύσκολη συζήτηση;

Σε ένα πρόσφατο TikTok, η Δρ Meghan Martin (@beachgem10), μητέρα τεσσάρων παιδιών και γιατρός στα επείγοντα περιστατικά, μοιράστηκε μια συμβουλή που έμαθε από μια φίλη δασκάλα και την οποία θεωρεί εξαιρετική.

Πώς θα καταφέρετε να κάνετε μια επιτυχημένη συζήτηση με τα παιδιά σας

Ποιο είναι το καλύτερο μέρος για να έχετε μια άβολη συζήτηση με τα παιδιά σας; Το αυτοκίνητο

Στο ερώτημα λοιπόν ποιο είναι το καλύτερο μέρος για να κάνετε μια ουσιαστική συζήτηση με το παιδί σας για δύσκολα θέματα, η απάντηση είναι το αυτοκίνητο.

Ναι, το αυτοκίνητο. Αρκεί να υπάρξει ο κατάλληλος συγχρονισμός.

Σκεφτείτε το. Μια συζήτηση την ώρα του φαγητού μπορεί να καταλήξει σε νεύρα και η προσπάθεια να πάει περίπατο. Αλλά στο αυτοκίνητο; «Έχεις τα χέρια σου στο τιμόνι. Κοιτάς ευθεία. Δεν χρειάζεται να έχεις οπτική επαφή με κανέναν. Εχεις κι ένα «αιχμάλωτο» κοινό πίσω σου. Δεν χρειάζεται να σε κοιτά κατάματα. Μπορεί να συμμετέχει ή και όχι αλλά είναι στο αυτοκίνητο και ενδεχομένως πρέπει να ακούσει όσα λες», υποστηρίζει η Δρ Meghan Martin.

https://www.tiktok.com/@beachgem10/video/7395359323049725215

Επίσης, η συζήτηση στο αυτοκίνητο έχει το πλεονέκτημα πως δεν είναι πιεστική. Όπως εξηγεί η Δρ Meghan Martin σε μια διαδρομή που κάνετε καθημερινά, ξεκινάτε μια κουβέντα. «Είστε το αυτοκίνητο και απλά μιλάτε», επισημαίνει μεταξύ άλλων.

Η ανάδειξη δύσκολων θεμάτων με αυτόν τον τρόπο μπορεί να οδηγήσει σε άλλα οφέλη επικοινωνίας με τα παιδιά σας. Εάν γνωρίζουν ότι το αυτοκίνητο είναι ένας ασφαλής χώρος, μπορεί να σας μιλήσουν για πράγματα που είναι επίσης ενοχλητικά γι' αυτά.

15 ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε στα παιδιά σας για μια παραγωγική συζήτηση

Κανένας γονέας δεν απολαμβάνει να θίγει θέματα, όπως το σεξ, το αλκοόλ ή τον εκφοβισμό, αλλά οφείλει να τα συζητήσει με το παιδί του. Δοκιμάστε λοιπόν αυτή τη μέθοδο την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να κάνετε μια άβολη συζήτηση με το παιδί σας. Μπορεί να έχει απρόσμενα θετικά αποτελέσματα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved