1 στους 10 γονείς εύχεται να είχε διαλέξει διαφορετικό όνομα για το παιδί του

Μαργαρίτα Νικολάου
Bigstock

Έχετε μετανιώσει και εσείς ή όχι;

Πόσο συχνά μπορεί να μετανιώνουν το όνομα που διάλεξαν για το μωρό τους; Πολύ πιο συχνά από όσο πιστεύετε σύμφωνα με έρευνα. Το BabyCenter διεξήγαγε την έρευνα αυτή και τα αποτελέσματα ίσως να σας εκπλήξουν.

  • 9% των μαμάδων το μετάνιωσαν
  • 10% των μαμάδων λέει ότι τελικά το όνομα δεν ταιριάζει στην προσωπικότητά των παιδιών
  • 15% των μαμάδων λέει ότι το παιδί λαμβάνει αρνητική κριτική ή σχολιασμό για το όνομά του

Η επιλογή ενός ονόματος είναι μια από τις μεγαλύτερες και πρώτες αποφάσεις που θα πάρει ένας γονιός για το μωρό του. Είναι από τις πιο δύσκολες για την ακρίβεια. Οι επιλογές είναι πολλές και σε αρκετές περιπτώσεις οι γονείς δεν είναι σίγουροι αν τελικά το όνομα που θα διαλέξουν θα ταιριάζει στο παιδί τους ή στην προσωπικότητά του.

17 κοριτσίστικα ονόματα που αρχίζουν από «Σ»

Υπάρχουν βέβαια και εκείνες οι περιπτώσεις, που οι γονείς δεν έχουν επιλογή: θα πρέπει να διαλέξουν -είτε τους αρέσει, είτε όχι- το όνομα της γιαγιάς ή του παππού και αν δεν βρεθεί η «χρυσή τομή»; Να συνδυάσουν δύο ονόματα για να είναι και οι δύο οικογένειες (μαμάς και μπαμπά) ευχαριστημένες.

«Κάθε φορά που κάποιος την αποκαλεί με το όνομά της δεν μπορώ παρά να ανατριχιάζω», αναφέρει μια μαμά στο BabyCenter όπου και διεξήγαγε την έρευνα. «Θέλω απλώς να κλάψω γιατί δεν ξέρω τι να κάνω».

Δεν είναι όμως η μόνη! Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, σε περισσότερους από 450 γονείς, σχεδόν δηλαδή 1 στις 10 μητέρες εύχονται να είχαν διαλέξει διαφορετικό όνομα για το παιδί τους.

10 ονόματα εμπνευσμένα από την αρχαία Ελλάδα

Αρκετές μαμάδες έχουν μετανιώσει για το όνομα που έδωσαν στα παιδιά τους - Το εντυπωσιακό ποσοστό

Περίπου το 9% των μητέρων λέει ότι έχει βιώσει τις «τύψεις του ονόματος» ενώ το 20% λέει ότι προτιμά να φωνάζει τα παιδιά με κάποιο υποκοριστικό.

Ένα ποσοστό 15% προτιμά να φωνάζει τα παιδιά με το δεύτερο όνομά τους, ενώ ένα άλλο 15% ότι το παιδί λαμβάνει αρνητική κριτική ή σχολιασμό για το όνομά του.

Επίσης, περίπου ένα 10% λέει ότι η προσωπικότητα του παιδιού απλά δεν ταιριάζει με το όνομα που επέλεξε.

Γιατί οι γονείς επιλέγουν πρωτότυπα ή περίεργα ονόματα για το παιδιά τους

Ένα χρόνο μετά μετανιώνουν οι γονείς το όνομα που διάλεξαν για το παιδί τους

Εάν είστε έγκυος και ανησυχείτε για την επιλογή του ονόματος του μωρού σας, να ξέρετε ότι ο «κίνδυνός» να μετανιώσετε για την επιλογή που θα κάνετε, θα συμβεί περίπου έναν χρόνο μετά τη βάφτιση. Περίπου το 15% των μαμάδων που ένιωσε τύψεις για το όνομα, εμφάνισε αρνητικά συναισθήματα μέσα σε ένα μήνα από τον τοκετό, ενώ το 21% ένιωσε τύψεις κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους.

Ακόμη και οι Ελληνίδες μαμάδες μετανιώνουν για το όνομα που έχουν δώσει στα παιδιά τους

Εμείς θέλοντας να δούμε αν συμβαίνει και στη χώρα μας αυτό, δημιουργήσαμε ένα poll στον προσωπικό μας λογαριασμό στο Instagram (@mothersbloggr) και τα αποτελέσματα επίσης μας εντυπωσίασαν.

Πιο συγκεκριμένα:

Μαμάδες αναγνώστριες έλαβαν μέρος στο poll μας. Το 87% απάντησε ότι δεν μετάνιωσε ενώ ένα 13% αποκάλυψε ότι ναι, έχει μετανιώσει για το όνομα που έδωσε στο παιδί του.

Πρωτότυπα και περίεργα ονόματα που έχουν δώσει Έλληνες διάσημοι στα παιδιά τους

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved