Κουμπί αγκαλιάς: Η ιδέα μιας μαμάς για να μην στεναχωριέται το παιδί της στο σχολείο που έγινε viral
Για να καταπολεμήσει τους φόβους αλλά και το άγχος του γιου της που θα πήγαινε πρώτη μέρα στο σχολείο, η μαμά του σκέφτηκε να θέσει σε ...λειτουργία το «κουμπί αγκαλιάς».
Ήταν μια αυθόρμητη ιδέα προκειμένου να μην κλαίει το μικρό της αγόρι.Του είπε λοιπόν ότι κάθε φορά που έχε ανάγκη να επικοινωνήσει μαζί της κατά τη διάρκεια της ημέρας, το μόνο που είχε να κάνει ήταν να πιέζει το κουμπάκι που θα είχε στο χέρι του σε σχήμα καρδιάς!
Η Louise Mallett, μητέρα τριών παιδιών, αποφάσισε να δημοσιεύσει την ιστορία της στην ιστοσελίδα The Motherload στο facebook. Μίλησε για την πρώτη μέρα που πήγε δοκιμαστικά ο 4χρονος γιος της στον παιδικό και τα κλάματα που έβαλε μετά την αποχώρησή της. Έτσι σκέφτηκε το κουμπί-καρδιά! Με το που θα το άγγιζαν, μαμά και γιος θα επικοινωνούσαν μεμιάς και έτσι δεν θα ένοιωθε μόνος όταν θα ήταν μακριά της.
«Λοιπόν, το παιδάκι μου πήγε πρώτη μέρα στο σχολείο. Θα έλεγα ότι ήταν συναισθηματικά φορτισμένος σήμερα το πρωί, έτσι είχαμε μια κουβέντα και προέκυψε η ιδέα να έχει ο καθένας μας από μια καρδιά ζωγραφισμένη στην παλάμη του και αν νιώθουμε αγχωμένοι θα την πιέζουμε και θα στέλνει ο ένας στον άλλο μια αγκαλιά ( μου είπε ότι είχε κλάψει τη μισή μέρα που πήγε την προηγούμενη εβδομάδα δοκιμαστικά στο σχολείο). Πραγματικά η ιδέα μας λειτούργησε! Σχεδίασα μια καρδιά στα χέρια και των δυο μας και του έκανα και μια εφεδρική στο μπράτσο σε περίπτωση που «έσβηνε» η άλλη στην παλάμι, πιαστήκαμε χέρι χέρι μέχρι το σχολείο και όταν τον πήρα το μεσημέρι τον ρώτησα αν πήρε τις αγκαλιές που του έστειλα και απάντησε, ναι! Είπε επίσης ότι "πίεζα συνέχεια την παλάμη μου για πολύ ώρα αλλά δεν έκλαψα» και του είπα ότι μάλλον θα ήταν το δυνατό σφίξιμο που του έκανα. « Ένοιωσες το σφίξιμο, έτσι δεν είναι;» τον ρώτησα και εκείνος μου είπε, (πάλι) ναι. Ας είναι ευλογημένος, εύχομαι να είναι όλες οι μέρες στο σχολείο ευτυχισμένες, αυτό σκέφτομαι καθώς κάθομαι στο σπίτι και κλαίω ενώ όλα τα παιδιά μου είναι αυτή την ώρα στο σχολείο».
Η ανταπόκριση των μαμάδων ήταν εντυπωσιακή. Πολλές ήταν αυτές που είπαν ότι έσπευσαν να το δοκιμάσουν και στα δικά τους παιδιά, και άλλες έδιναν συγχαρητήρια στη Louise Mallett, για την τρυφερή της ιδέα.