Πέντε τρόποι για να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας όταν το παιδί σας βγάζει εκτός εαυτού
Είναι πολύ εύκολο να χάσουμε την ψυχραιμία μας με τα καμώματα των παιδιών, το δύσκολο είναι να την διατηρήσουμε.
Είμαστε άνθρωποι και πολλές φορές είναι δύσκολο να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας. Εκείνο που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι, αν θέλουμε τα παιδιά μας να είναι πιο ήρεμα και λιγότερο ...επιρρεπή σε ξεσπάσματα, πρέπει να μάθουμε πρώτοι εμείς να κοντρολάρουμε το θυμό και τα νεύρα μας και να είμαστε λίγο πιο ήρεμοι.
Αυτά είναι τα πέντε πράγματα που μπορείτε να κάνετε:
Αναγνωρίστε το θυμό
Όταν το παιδί σας κάνει κάτι λάθος και το γνωρίζετε, δεν ωφελεί να θυμώσετε. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο θυμός δεν θα έχει κάποιο πρακτικό αποτέλεσμα πέρα από περαιτέρω φωνές και το δικό σας μονόλογο.
Ακούστε πριν μιλήσετε
Μερικές φορές, ακόμη και οι πιο ανόητες και πιο ενοχλητικές συμπεριφορές έχουν αθώα αίτια. Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι μια καταστροφή για εσάς αλλά οι προθέσεις τους δεν ήταν κακές. Όταν θα είστε σε θέση να μιλήσετε ήρεμα, απλά ρωτήστε το παιδί σας γιατί έκανε ό, τι έκανε. Ακούγοντας και τη δική του πλευρά μπορεί να σας βοηθήσει να υποχωρήσει ο θυμός σας και επίσης να αποτρέψει το παιδί σας από το να είναι ακόμα πιο επαναστατικό.
Ελέγξτε την αντίδρασή σας
Πάρτε μια βαθιά ανάσα και απομακρυνθείτε λίγο από το ...επικίνδυνο σημείο. Δώστε στον εαυτό σας λίγο χρόνο για να αξιολογήσει τη συμπεριφορά και να αποφασίσετε πώς θέλετε να απαντήσετε. Αν υιοθετήσετε μια τέτοια συνήθεια θα διαπιστώσετε ότι σταδιακά θα είστε πιο ήρεμη απέναντι στο παιδί σας. Αλλά να θυμάστε ότι εσείς καθορίζετε τους κανόνες και τα όρια
Συζητήστε για τα συναισθήματά σας
Δεν είναι μόνο τα παιδιά που πρέπει να επικοινωνούν τα συναισθήματά τους αλλά και οι γονείς. Αυτό σημαίνει ότι όταν παραφέρεστε, το αναγνωρίζετε και ζητάτε συγνώμη από το παιδί σας, εξηγώντας του παράλληλα τι σας οδήγησε σε αυτή τη συμπεριφορά.
Πάρτε χρόνο για τον εαυτό σας
Η κούραση και το άγχος δεν είναι σύμμαχοι της υπομονής. Αν μπορείτε κάντε ένα μικρό διάλειμμα από την καθημερινή ρουτίνα, καμιά φορά 20 ή 30 λεπτά είναι αρκετά.