Συνταγή για μελιτζάνες στον φούρνο με ντομάτα και δυόσμο!

Καλοκαιρινή, αρωματική και πεντανόστιμη συνταγή ιδανική για όσους δεν τρώνε με ευκολία την μελιτζάνα!

Απλή και με λίγα υλικά σίγουρα θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους! Δοκιμάστε την!


ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
• 2/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
• 2-3 κουταλιές της σούπας ντοματοχυμό συμπυκνωμένο
• 600 γρ. ντοματάκια φρέσκα, ξεφλουδισμένα, χωρίς σπόρους και τριμμένα στον τρίφτη
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 2 κουταλιές της σούπας βασιλικό ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 200 γρ. φέτα κομματιασμένη
• 150 γρ. ανθότυρο
• 100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
• αλάτι
• πιπέρι
• λίγο αλεύρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε ροδέλες, τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις βάζετε σε σουρωτήρι για να ξεπικρίσουν. Τις αφήνετε 20' και κατόπιν τις ξεπλένετε σε απορροφητικό χαρτί. Τις αλευρώνετε πολύ ελαφρά. Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις μελιτζάνες λίγες λίγες (θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το μισό περίπου ελαιόλαδο). Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν και από τις δύο πλευρές, τις βγάζετε και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τα ντοματάκια, τον ντοματοχυμό και το αλατοπίπερο και βράζετε τη σάλτσα 15'-20'.
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε ή το βασιλικό ή το μαϊντανό.

Ανακατεύετε καλά. Τοποθετείτε τις μελιτζάνες σε πυρίμαχο σκεύος κατά στρώσεις, βάζοντας ανάμεσα μείγμα τυριών και σάλτσα ντομάτας. Ψήνετε 15' στους 200° C και σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved