Συνταγή για παγωτό με γεύση βανίλια!
Είναι μια πολύ απλή και εύκολη συνταγή για παγωτό με γεύση βανίλια, χωρίς αβγά.
Φτιάξτε την μαζί με τα παιδιά σας και απολαύστε ένα υπέροχο γλύκισμα χωρίς συντηρητικά.
• 500 γραμ. ζωική κρέμα γάλακτος (κρύα απο το ψυγείο)
• 1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος (εκτός ψυγείου)
• 150 γραμ. γάλα φρέσκο (κρύο απο το ψυγείο)
• 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (κρύο απο το ψυγείο)
• 5 βανίλιες
Χτυπάμε όλα τα υλικά της βασικής συνταγής στο μίξερ, στην αρχή σιγά σιγά να μην μας "πεταχτεί" το υλικό και μετά σε γρήγορη ταχύτητα για τουλάχιστον 10 λεπτά, να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να γίνει μια παχύρευστη κρέμα. Το κρατάμε στην κατάψυξη σε χαμηλή θερμοκρασία για να μην παγώσει πολύ, ή διαφορετικά το βγάζουμε από την κατάψυξη για 5 λεπτά και μετά σερβίρουμε.