Συνταγή για λαχταριστά ψωμάκια με ζάχαρη και κανέλλα!
Μμμ.. μύρισε το σπίτι κανέλα! Ετοιμάστε ένα λαχταριστό οικογενειακό πρωινό με αφράτα ψωμάκια κανέλας!
Δοκιμάστε την συνταγή!
ΥΛΙΚΑ
• 2 κούπες αλεύρι
• 1 κούπα χλιαρό γάλα
• 2 κουτ.σουπ. βούτυρο
• 4 κουτ.σουπ. ζάχαρη
• 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
• 1 φακελάκι μαγιά
• 5 κουτ.σούπ. μαύρη ζάχαρη
• 1 κουτ.σουπ. κανέλα
• 1 αυγό για το γυάλισμα
• επιπλέον 2-3 κουτ. βούτυρο λιωμένο για το βουτύρωμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από την μαύρη ζάχαρη και την κανέλα, και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη, που να μην κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει έως ότου γίνει τουλάχιστον διπλάσια σε όγκο. Ντύνουμε μια μακρόστενη φόρμα με χαρτί και βουτυρώνουμε. Απλώνουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο, πάχους 1 εκ. περίπου. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη και την κανέλα. Τυλίγουμε σε ρολό βουτυρώνοντας και την έξω πλευρά καθώς τυλίγουμε. Κόβουμε το ρολό σε 5-6 κομμάτια, και τα βάζουμε στη σειρά στη φόρμα, με τις κομμένες πλευρές πάνω-κάτω. Αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να ξαναδιπλασιαστεί σε όγκο, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη, αλείφουμε με αυγό, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, 30-35' λεπτά.