Πέφτουν τα μαλλιά σου; 3 μύθοι που πρέπει να βγάλεις από το μυαλό σου asap

Βλέπεις τα μαλλιά σου να πέφτουν; Πριν αρχίσεις ν΄ ανησυχείς, δες τις εκδοχές που πρέπει να βγάλεις από το μυαλό σου οπωσδήποτε.

Το φθινόπωρο είναι η εποχή που τα μαλλιά μας γίνονται πιο αδύναμα και θαμπά από ποτέ. Έτσι αν βλέπεις πως κάθε φορά που χτενίζεσαι ή λούζεσαι βγάζεις τούφες από τα μαλλιά σου, δε χρειάζεται να πανικοβάλεσαι χωρίς λόγο.

Η αραίωση των μαλλιών μπορεί να είναι μέρος της ζωής μας καθώς η τριχόπτωση συμβαίνει σε όλες τις γυναίκες, ειδικά σε συγκεκριμένες περιόδους της ζωής μας. Σε περιόδους στρες, μετά το καλοκαίρι, μετά από εγκυμοσύνη ή επειτα από μια περίοδο που ταλαιπωρείς τα μαλλιά σου με πολλά προϊόντα και συσκευές θερμότητας, τα μαλλιά έχουν την τάση να πέφτουν προκειμένου να ξεκινήσει η ανάπλαση!

Υπάρχουν όμως κάποιοι μύθοι στους οποίους έχουμε συνηθίσει να δίνουμε βάση ενώ δε θα έπρεπε. Η τριχόπτωση εξάλλου είναι μια φυσική διαδικασία του οργανισμού μας και θα πρέπει να παρακολουθείται μόνο εάν παρατηρούμε παρατεταμένη διάρκεια στην πτώση των μαλλιών μας και συνοδεύεται μάλιστα από μεγάλη ποσότητα απώλειας τριχών.

Δεδομένου ότι σχεδόν 35.000.000 άνδρες και 21.000.000 γυναίκες παλεύουν με την τριχόπτωση, είναι λογικό ότι όσοι πάσχουν από αραίωση μαλλιών μπορεί να ακολουθήσουν τις συμβουλές των γιατρών έτσι ώστε να επαναφέρουν την πυκνότητα των μαλλιών τους σε φυσιολογικά στάδια.

Ποιοι είναι λοιπόν οι μύθοι που πρέπει τώρα να καταρριφθούν;

1. Κληρονομικότητα

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η κληρονομικότητα παίζει πρωταρχικό ρόλο στην εμφάνιση της τριχόπτωσης. Μπορεί να υπάρχει μια προδιάθεση όμως σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί κανόνα.

2. Το συχνό λούσιμο

Πολλοί πιστεύουν πως το να λούζεσαι συχνά έχει καταστροφικές συνέπειες για τα μαλλιά σου. Ίσως να συμβαίνει το εντελώς αντίθετο. Η αποφυγή λουσίματος μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

3. Χημειοθεραπεία

Η πεποίθηση ότι η χημειοθεραπεία μπορεί να καταστρέψει μια για πάντα τα μαλλιά είναι ξεπερασμένη. Το ότι κάποιος συνδυασμός φαρμάκων δημιουργεί απώλεια μαλλιών δε σημαίνει πως αυτά τα μαλλιά δεν θα ξαναβγούν. Οι χημικές ουσίες που εμπεριέχονται σε κάποια αντικαρκινικά φάρμακα είναι καταστροφικά για την τρίχα των μαλλιών μας. Όταν όμως αυτές οι ουσίες αποβληθούν από τον οργανισμό μας, τότε οι τρίχες θα επανέλθουν στα φυσιολογικά για την ηλικία μας επίπεδα.

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved