Πώς οι εφαρμογές σπατάλης τροφίμων συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης
Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια αυξανόμενη ζήτηση για τις εφαρμογές σπατάλης τροφίμων. Πώς λειτουργούν αυτές οι εφαρμογές;
Με τον όρο σπατάλη τροφίμων εννοούμε τις τεράστιες ποσότητες φαγητού που καταλήγουν στα σκουπίδια, κατά κύριο λόγο από τους κατοίκους των χωρών του λεγόμενου «δυτικού κόσμου». Εκτιμάται ότι το 1/3 του φαγητού που παράγεται παγκοσμίως απορρίπτεται τελικά, ενώ μεγάλη έρευνα του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας έδειξε ότι οι Αμερικανοί πολίτες πετούν στα σκουπίδια 150.000 τόνους φαγητού την ημέρα! Και αυτό μόνο επιβλαβές για το περιβάλλον μπορεί να είναι, καθώς επίσης και για τους ανθρώπους που πεινούν.
Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr