Το tip της μαμάς: Πώς να διατηρήσετε τα αγγούρια φρέσκα στο ψυγείο
Τι πρέπει να κάνετε ώστε τα αγγούρια να παραμείνουν τραγανά και να μη μαραθούν.
Το αγγούρι καταναλώνεται όλες τις εποχές του χρόνου σε σαλάτες πράσινες και μη, ως γαρνιτούρα ακόμα και σε διάφορα ντιπ.
Ωστόσο, είναι αρκετά ευαίσθητο, γι΄αυτό κι είναι σημαντικό να το αποθηκεύετε σωστά.
Αγγούρι: θρεπτικά συστατικά
Το αγγούρι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, βιταμίνες C, K και B, κάλιο, μαγγάνιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και μαγνήσιο και έχει ελάχιστες θερμίδες, μόλις 15-17 (ένα μεσαίου μεγέθους). Επίσης, περιέχει αρκετά αντιοξειδωτικά, όπως βιταμίνη C, β-καροτένιο και μαγγάνιο.
Αποθήκευση αγγουριών στο ψυγείο
Σύμφωνα με δημοσίευμα του allrecipes.com, όταν δεν έχουν κοπεί διατηρούνται περισσότερο όταν φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου μέσα σε ένα ανοιχτό μπολ ή σε σημείο που δεν έρχονται σε επαφή με υγρασία.
Επίσης, κρατήστε τα αγγούρια μακριά από άλλα φρούτα και λαχανικά όπως ντομάτες, μπανάνες και πεπόνι. Τα αέρια αιθυλενίου που εκπέμπουν αυτά τα φρούτα καθώς ωριμάζουν επηρεάζουν τα επίπεδα υγρασίας του αγγουριού.
Για να παρατείνετε τη …ζωή των αγγουριών σας η λύση είναι το ψυγείο. Ένα κόλπο για να τα διατηρήσετε φρέσκα είναι να τα τυλίξετε σε πλαστική μεμβράνη. Επιλέξτε ένα σημείο του ψυγείου που δεν επικρατούν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες αποφεύγοντας τη χρήση πλαστικής σακούλας ( εκτός αν έχετε αφαιρέσει καλά τον αέρα).
Τα αγγούρια σε αντίθεση με άλλα λαχανικά καλό είναι να μην καταψύχονται. Η σύστασή τους αλλάζει μετά την απόψυξή τους και μετατρέπεται σε μια ομοιογενή μάζα.
Έξυπνα tips
Γενικά, μπορείτε να διατηρήσετε τα αγγούρια, ανάλογα και με τον τύπο τους, για περίπου μια εβδομάδα. Να θυμάστε ότι δεν πρέπει να πλένετε τα αγγουράκια όταν τα βάζετε στο ψυγείο και επίσης φροντίστε να τα αποθηκεύετε μόνο στεγνά.