Έχουν ημερομηνία λήξης τα σαμπουάν και οι μαλακτικές κρέμες;

Τελικά, λήγουν τα προϊόντα για τα μαλλιά; Τι απαντούν οι ειδικοί.

Έχουν ημερομηνία λήξης τα σαμπουάν και οι μαλακτικές κρέμες;
Bigstock

Τα σαμπουάν όπως και τα conditioners διαρκούν αρκετό καιρό ωστόσο όπως τα περισσότερα προϊόντα, έχουν ημερομηνία λήξης.

Το tip της μαμάς: Τι μπορείτε να καθαρίσετε στο σπίτι με σαμπουάν μαλλιών

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ελέγχετε πότε λήγουν και να παρατηρείτε τυχόν σημάδια που μαρτυρούν αλλοίωση. Συνήθως, η ημερομηνία λήξης αναγράφεται στη συσκευασία. Σε αντίθετη περίπτωση, ο David Petrillo, χημικός παραγωγής καλλυντικών περιποίησης δέρματος, συνιστά να αντικαταστήσετε τόσο το σαμπουάν όσο και τη μαλακτική κρέμα.

Dry Shampoo Sprays, Towel And Hairbrushes On Light Grey Table, Flat Lay

Πότε λήγει το σαμπουάν και η μαλακτική κρέμα;

Τα περισσότερα σαμπουάν και οι μαλακτικές κρέμες μαλλιών διαρκούν τουλάχιστον έξι μήνες ή περισσότερο, ανάλογα το προϊόν. Ένα ανοιχτό σαμπουάν ή conditioner διαρκεί συνήθως από έξι μήνες έως ένα χρόνο, λέει στο byrdie.com ο David Petrillo αλλά αν η συσκευασία δεν έχει ανοιχτεί, μπορεί να διαρκέσει έως και δύο ή τρία χρόνια.

Ομορφιά για μαμάδες: Φτιάξτε το δικό σας dry shampoo με αγνά υλικά

Τι θα συμβεί εάν χρησιμοποιήσετε σαμπουάν ή μαλακτική κρέμα που έχει λήξει;

Όταν λήξει το σαμπουάν ή το conditioner, χάνει την αποτελεσματικότητά του, αλλά θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα. «Εάν το προϊόν έχει λήξει, τα συστατικά διαχωρίζονται κι αλλοιώνονται κι είναι πιθανόν να προκληθεί ερεθισμός, ξηρότητα, ξεφλούδισμα, βλάβη στους θύλακες και πιθανή απώλεια μαλλιών», εξηγεί ο Petrillo.

Ωστόσο, σπάνια τα αλλοιωμένα συστατικά του σαμπουάν και της μαλακτικής κρέμας μπορεί να προκαλέσουν εξάνθημα. «Μερικές φορές, όταν η φόρμουλα δεν είναι πλέον σταθερή, μπορεί να αναπτυχθεί και μούχλα», λέει ο δερματολόγος David Kim, MD.

sampouan.jpg

Ποια είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι το σαμπουάν και η κρέμα μαλλιών έχει λήξει

Ένας τρόπος για να διαπιστώσετε εάν το σαμπουάν ή το μαλακτικό έληξε, εκτός από την ημερομηνία λήξης, είναι να προσέχετε για φυσικές αλλαγές στο προϊόν, όπως αν έχει σβολιάσει, αν αλλάξει χρώμα, αν διαχωρίζεται η κρέμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved