Μυστικά για τη σωστή φροντίδα των χειλιών το καλοκαίρι στο σπίτι

Bigstock

Η απολέπιση και επαρκής ενυδάτωση είναι από τα πιο σημαντικά.

Δεν χρειάζεται μόνο η επιδερμίδα συστηματική φροντίδα χειμώνα – καλοκαίρι. Το ίδιο ισχύει και για τα χείλη, ένα παραπάνω όταν εκτίθενται σε πολύ υψηλές (και πολύ χαμηλές) θερμοκρασίες.

Τα χείλη κατά την περίοδο του καλοκαιριού, μπορεί να καεί και όποιος το έχει ζήσει ξέρει από πρώτο χέρι ότι δεν είναι και ό,τι ευχάριστο. Το δέρμα των χειλιών είναι αρκετά ευαίσθητο και χρειάζεται αντιηλιακή προστασία και ενυδάτωση για να παραμείνουν υγιή.

Και αν νομίζετε ότι η ρουτίνα περιποίησης των χειλιών σας απαιτεί πανάκριβα καλλυντικά, κάνετε λάθος. Το μυστικό κρύβεται σε λίγα αλλά σημαντικά βήματα.

Τι να κάνετε:

Βήμα #1: Απολέπιση

Απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα κάνοντας απαλό και αργό μασάζ στο πάνω και το κάτω χείλος με μία καθαρή οδοντόβουρτσα ή πετσέτα. Ιδανικά χρειάζεται μία φορά την εβδομάδα. Μπορείτε να βάλετε στην οδοντόβουρτσα και την πετσέτα λίγο νερό ή και τίποτα.

Ομορφιά για μαμάδες: Κάντε απολέπιση στα χείλη με τρία υλικά που έχετε ήδη σπίτι

Βήμα #2: Ενυδάτωση

Σε αντίθεση με το υπόλοιπο δέρμα, τα χείλη σκάνε και στεγνώνουν πιο εύκολα. Πίνετε πολύ νερό μέσα στη μέρα και όσο γίνεται αποφύγετε να τα γλείφετε καθώς το σάλιο αφαιρεί την υγρασία.

Βήμα #3: Προστασία από τον ήλιο

Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε προϊόντα για τα χείλη που εκτός από ενυδάτωση προσφέρουν και προστασία από τον ήλιο. Προτιμήστε κάποιο με SPF 15 ή και υψηλότερο. Σημαντικό επίσης είναι να πούμε ότι η προστασία από τον ήλιο χρειάζεται όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Βήμα #4: Προστασία όλη την ημέρα

Έχετε το αγαπημένο σας lip balm (είτε είναι σπιτικό είτε όχι) πάντα μαζί σας και φροντίστε να το ανανεώνετε κάθε λίγες ώρες, ειδικά μετά τα γεύματα.

Ομορφιά για μαμάδες: Tips για ζουμερά και ενυδατωμένα χείλη

Βήμα #5: Χρησιμοποιήστε τα σωστά προϊόντα

Είναι σημαντικό τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε στα χείλη σας να είναι πιστοποιημένα και να περιέχουν τα συστατικά εκείνα που θα ενυδατώσουν και θα προσφέρουν στα χείλια σας τη φροντίδα που χρειάζονται.

Πηγή: skincancer.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved