Ομορφιά και μαμάδες: Λάθη που κάνετε με το μακιγιάζ και σας δείχνουν κουρασμένη

Το λάθος μακιγιάζ μπορεί να δείχνετε όχι μόνο μεγαλύτερες αλλά και κουρασμένες.

Ομορφιά και μαμάδες: Λάθη που κάνετε με το μακιγιάζ και σας δείχνουν κουρασμένη
Bigstock

Το μακιγιάζ σας βοηθάει να τονώσετε ορισμένα από τα χαρακτηριστικά της, να καλύψετε τους μαύρους κύκλους και γενικά να σας κάνει να νιώσετε πιο όμορφα.

Μερικές φορές όμως το αποτέλεσμα είναι το αντίθετο καθώς φαίνεστε μεγαλύτερες και κυρίως πιο κουρασμένες.

Ο επιστημονικός λόγος που οι μαμάδες είναι κουρασμένες

Ποια είναι λοιπόν αυτά τα λάθη που κάνετε στο μακιγιάζ;

Λάθος #1: Δεν χρησιμοποιείτε ενυδατική κρέμα

Είναι σημαντικό πριν από το μακιγιάζ να απλώνετε στο πρόσωπό σας ενυδατική κρέμα με αντηλιακή προστασία. Όχι μόνο προσθέτει την απαραίτητη ενυδάτωση στο δέρμα αλλά σας προστατεύει επίσης από την ηλιακή ακτινοβολία.

Λάθος #2: Εφαρμόζετε με λάθος τρόπο το foundation

Το να φοράτε πάρα πολύ foundation, να μη φοράτε καθόλου ή να φοράτε ένα χρώμα που δεν ταιριάζει με τον τόνο της επιδερμίδας σας είναι λάθος. Γιατί; Αν το παραλείψετε εντελώς, ενώ φοράτε για παράδειγμα μάσκαρα κάνει το δέρμα σας να φαίνεται «άγριο» ενώ το foundation ακόμα και σε μορφή πούδρας μπορεί να «σπάσει» και να κάνει τις ρυτίδες να φαίνονται πιο έντονα.

5 βήματα για την τέλεια βραδινή ρουτίνα (για κουρασμένες μαμάδες)

Βρείτε λοιπόν foundation,στο χρώμα που σας ταιριάζει και εφαρμόστε το ομοιόμορφα. Εάν δυσκολεύεστε να βρείτε την κατάλληλη απόχρωση, όπως διαβάζουμε στο goodhousekeeping.com δεν έχετε παρά να απλώσετε μια μικρή ποσότητα κατά μήκος της γραμμής του σαγονιού ή του χεριού σας...

Λάθος #3: Ξεχνάτε το ρουζ

Η έλλειψη χρώματος ισοδυναμεί με θαμπό δέρμα. Η σωστή απόχρωση του ρουζ, η κατάλληλη ποσότητα και κυρίως ο τρόπος εφαρμογής – πάνω από τα μάγουλα και προς τη γραμμή των μαλλιών – βοηθά να δείχνει το πρόσωπο πιο φρέσκο.

elaiolado-omorfia.jpg

Λάθος #4: Το παρακάνετε με το eyeliner

Εάν φοράτε έντονο eyeliner τα μάτια σας μπορεί να φαίνονται μικρότερα και πιο κουρασμένα. Επίσης τονίζονται περισσότεροι οι μαύροι κύκλοι.

Beauty tips για πολυάσχολες μαμάδες - Πώς θα βαφτείτε σε 5 λεπτά

Λάθος #5: Δεν φρεσκάρετε το μακιγιάζ

Το μακιγιάζ χρειάζεται ανανέωση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δεν θα χρειαστείτε παρά μερικά λεπτά για να αφαιρέσετε τυχόν μαύρες μουτζούρες κάτω από τα μάτια σας, να βάλτε λίγο concealer ή να βουρτσίστε τα φρύδια σας. Είναι το τέλειο pick-me-up, ειδικά όταν έχετε φύγει από το πρωί και επιστρέφετε στο σπίτι αργά το απόγευμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved