4 beauty hacks που πρέπει να αποφεύγετε, σύμφωνα με δερματολόγο

Ορισμένα από αυτά  τα skincare tips φαίνονται δελεαστικά και πιθανόν να θέλετε να τα δοκιμάσετε στο σπίτι, όμως χρειάζεται προσοχή.

 

4 beauty hacks που πρέπει να αποφεύγετε, σύμφωνα με δερματολόγο
Bigstock

Τα social media έχουν κατακλυστεί με εκατομμύρια tips ομορφιάς που αφορούν στην περιποίηση δέρματος και το μακιγιάζ. Δεν είναι λίγες οι φορές που πολλά από αυτά γίνονται viral με πολλές έφηβες αλλά και γυναίκες να σπεύδουν να τα δοκιμάσουν στο σπίτι.

Ωστόσο, αν και δελεαστικό, οι ειδικοί συνιστούν να μην εμπιστεύεστε τυφλά όλα όσα βλέπετε στο διαδίκτυο. Μην ξεχνάτε ότι ο καθένας έχει διαφορετικό τύπο δέρματος και αυτό που μπορεί να λειτουργεί για άλλους, μπορεί να μην λειτουργεί για εσάς.

Η Δρ Shareefa Chause, δερματολόγος μίλησε στο thehealthsite.com για τις τάσεις που θεωρεί πιο επικίνδυνες όσον αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας και είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στα social media.

maska-omorfia.jpg

Χυμό λεμονιού στο δέρμα

Ναι, χωρίς αμφιβολία το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και έχει ιδιότητες λεύκανσης του δέρματος αλλά η εφαρμογή του απευθείας στο πρόσωπό σας είναι μεγάλο λάθος. Λόγω της οξύτητας μπορεί να προκληθεί ερυθρότητα, υπερβολική ξηρότητα ακόμα και απολέπιση δέρματος. Αν μάλιστα έχετε ευαίσθητο δέρμα, τότε τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πολύ χειρότερα.

Οδοντόκρεμα για την ακμή

Η οδοντόκρεμα έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται μόνο στα δόντια και όχι στο πρόσωπο. Επομένως, αντισταθείτε στην ιδέα να την απλώσετε στο πρόσωπό σας για να αντιμετωπίσετε τα σπυράκια καθώς περιέχει συστατικά όπως φθόριο, λειαντικά και μενθόλη που μπορεί να είναι σκληρά για το δέρμα σας και να οδηγήσουν σε εξανθήματα ή αλλεργίες. Η περιεκτικότητα σε αλκοόλ που βρίσκεται στην οδοντόκρεμα μπορεί επίσης να κάνει το δέρμα σας ξηρό, επηρεάζοντας τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας σας.

Ζάχαρη ή αλάτι για απολέπιση προσώπου

Η απολέπιση είναι μια διαδικασία αφαίρεσης των νεκρών κυττάρων από το δέρμα σας χρησιμοποιώντας διάφορα χημικά προϊόντα. Ειδικά τα scrubs με αλάτι ή ζάχαρη μπορούν να «στεγνώσουν» το δέρμα, με αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη στην επιδερμίδα, ξεφλούδισμα, ερυθρότητα, εξανθήματα ακόμα και φαγούρα.

maska-omorfias-me-meli.jpg

Κιτ Microneedling

Αυτή η ελάχιστα επεμβατική θεραπεία αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης ενώ λειαίνει και βελτιώνει, μεταξύ άλλων, τις λεπτές ρυτίδες και ραγάδες. Λόγω της δημοτικότητάς της - έβαλε το χεράκι της και η Kim Kardashian - πολλές εταιρείες λανσάρουν κιτ microneedling. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτά τα κιτ ενδέχεται να μην σας προσφέρουν τα αποτελέσματα που θέλετε και το πιο επικίνδυνο, μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στο δέρμα σας. Ως εκ τούτου, για τέτοιου είδους θεραπείες θα πρέπει να απευθύνεστε πάντα σε ειδικό δερματολόγο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved