Γιαούρτι: 5 τρόποι να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας το καλοκαίρι

Το γιαούρτι δεν είναι μόνο θρεπτικό για την υγεία, κάνει καλό και στην επιδερμίδα σας.

Γιαούρτι: 5 τρόποι να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας το καλοκαίρι
Bigstock

Από το ηλιακό έγκαυμα μέχρι το πρήξιμο και τη φλεγμονή, το γιαούρτι μπορεί να αντιμετωπίσει πολλά δερματικά προβλήματα. Γι' αυτό θα πρέπει να το εντάξετε στην περιποίηση της επιδερμίδας σας τώρα το καλοκαίρι.

Ομορφιά για μαμάδες: Μάσκες προσώπου με γαούρτι - Ιδανικές για το καλοκαίρι

Είναι το γιαούρτι καλό για την περιποίηση του δέρματος το καλοκαίρι;

Το γιαούρτι περιέχει γαλακτικό οξύ που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα αλλά και ψευδάργυρο ο οποίος βοηθά στη ρύθμιση της παραγωγής λιπαρότητας καθώς και στη μείωση της φλεγμονής στο δέρμα.

Διατροφή: Οι καλύτερες πηγές ψευδαργύρου σε φωτογραφίες

Έχει επίσης αντιβακτηριακές ιδιότητες που συμβάλουν στην μείωση των βακτηρίων που προκαλούν ακμή στο δέρμα. Σύμφωνα με τον δερματολόγο Dr Kuna Ramdas η τακτική χρήση γιαουρτιού στην επιδερμίδα προσφέρει επαρκή ενυδάτωση και λαμπερό δέρμα.

giaourti.jpg

Εύκολοι τρόποι να εντάξετε το γιαούρτι στην περιποίηση της επιδερμίδας σας

Από ένα scrub μέχρι μια μάσκα υπάρχουν διάφορες συνταγές γιαουρτιού για την περιποίηση του δέρματος.

Tips για μαμάδες: Τρεις σπιτικές μάσκες προσώπου με γιαούρτι

Μάσκα προσώπου με γιαούρτι

Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας απλό γιαούρτι με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας. Αφήστε τη να μείνει για 10 με 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Αυτή η φυσική μάσκα προσώπου θα βοηθήσει στην ενυδάτωση του δέρματος και στη μείωση της φλεγμονής.

Scrub σώματος με γιαούρτι και πλιγούρι

Ανακατέψτε απλό γιαούρτι και πλιγούρι βρόμης και χρησιμοποιήστε το για να κάνετε απολέπιση στο σώμα σας ενώ κάνετε ντους. Το δέρμα σας θα είναι απαλό και λείο καθώς το scrub θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων.

1721212675106-846753808-maska-proswpou-me-aggouri.jpg

Μάσκα ματιών με γιαούρτι και αγγούρι

Τρίψτε ένα αγγούρι και ανακατέψτε το με μια κουταλιά της σούπας απλό γιαούρτι. Απλώστε τη μάσκα στην περιοχή κάτω από τα μάτια και αφήστε τη να δράσει για 10 έως 15 λεπτά. Η συγκεκριμένη μάσκα βοηθά στη μείωση του πρηξίματος και των μαύρων κύκλων.

Tips για μαμάδες: Σπιτική μάσκα προσώπου με γιαούρτι - Ποια τα οφέλη

Toner με γιαούρτι και χυμό λεμονιού

Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας απλό γιαούρτι με ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και χρησιμοποιήστε ένα βαμβάκι για να το απλώσετε στο πρόσωπό σας. Το φυσικό αυτό toner συμβάλει στην εξισορρόπηση των επιπέδων pH του δέρματός σας και στη μείωση της λιπαρότητας.

Γιαούρτι και αλόη βέρα για τα εγκαύματα

Ανακατέψτε απλό γιαούρτι και τζελ αλόης βέρα και απλώστε το στο ηλιοκαμένο δέρμα σας για να τη δροσίσετε και να μειώσετε τη φλεγμονή.

Το γιαούρτι είναι γενικά ασφαλές ως προς την κατανάλωση ή τη χρήση του για τους περισσότερους ανθρώπους, ωστόσο αν έχετε αλλεργία ή ευαισθησία στα γαλακτοκομικά, θα πρέπει να το αποφύγετε. Επίσης, αν έχετε πολύ ευαίσθητο δέρμα μπορεί να εμφανίσετε ερεθισμό ή αλλεργικές αντιδράσεις κατά τη χρήση γιαουρτιού, επομένως είναι καλύτερο να το αποκλείσετε από τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved