Έλαιο γεράνι: 5 άγνωστα οφέλη για την υγεία των μαλλιών

Αναζωογονήστε τα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας έλαιο γεράνι.

 

Έλαιο γεράνι: 5 άγνωστα οφέλη για την υγεία των μαλλιών
Bigstock

Έχετε βαρεθεί τα θαμπά, άτονα μαλλιά; Τότε ίσως ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε αιθέριο έλαιογεράνι.

Το έλαιο δεντρολίβανου δυναμώνει τα μαλλιά; Τι απαντούν δερματολόγοι

Προέρχεται από το φυτό pelargonium graveolens κι όχι από τα γεράνια κι είναι γνωστό για τις αντιβακτηριακές, αντιμικροβιακές και αντισηπτικές του ιδιότητες. Αυτό το αρωματικό αιθέριο έλαιο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για την περιποίηση των μαλλιών και ειδικά ως σπιτική θεραπεία για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Έλαιο γεράνι: Οφέλη για τα μαλλιά

Σύμφωνα με το healthshots.com υπάρχουν πέντε λόγοι για να εντάξετε το έλαιο από γεράνι στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας.

Ομορφιά για μαμάδες: Τέσσερα φυσικά έλαια για υγιή μαλλιά

Καταπολεμά την πιτυρίδα

Οι αντιμυκητιακές ιδιότητες του ελαίου γερανιού βοηθούν στη ρύθμιση της ανάπτυξης μυκήτων και στην εξάλειψη της πιτυρίδας εξισορροπώντας το pH του τριχωτού της κεφαλής. Επιπλέον, μειώνουν το ξεφλούδισμα, τη φλεγμονή και τον κνησμό.

mama-me-sgoura-mallia-(1).jpg

Μειώνει την τριχόπτωση

Εάν αντιμετωπίζετε αυξημένη τριχόπτωση, η χρήση του συγκεκριμένου ελαίου μπορεί να σας βοηθήσει. Οι υψηλές συγκεντρώσεις αντιοξειδωτικών και φλαβονοειδών καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για την τριχόπτωση. Επιπλέον, αποτρέπει την ανάπτυξη μυκήτων και βακτηρίων που βλάπτουν το τριχωτό της κεφαλής και προκαλούν τριχόπτωση, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Plants Journal.

Ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος

Το έλαιο γεράνι έχει καταπραϋντικές ιδιότητες που ενυδατώνουν το τριχωτό της κεφαλής και σας βοηθά να απαλλαγείτε από την ξηροδερμία. Επίσης, μειώνει την παραγωγή σμήγματος.

mallia-talaiporimena.jpg

Καταπραΰνει το φαγούρα

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του ελαίου βοηθούν στην ανακούφιση του τριχωτού της κεφαλής από τη φαγούρα και στη μείωση της ερυθρότητας ή του πόνου. Επιπλέον, το έλαιο από γεράνι εμποδίζει τον σχηματισμό επιβλαβών βακτηρίων που μπορούν να οδηγήσουν σε μολύνσεις.

Κάνει τα μαλλιά πιο δυνατά

Το έλαιο γεράνι έχει υψηλή συγκέντρωση αμινοξέων, τα οποία είναι δομικά στοιχεία πρωτεϊνών. Όταν αυτά τα αμινοξέα συνδυάζονται, κάνουν τα μαλλιά σας πιο δυνατά. Έτσι, η χρήση ελαίου γερανιού μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά σας να γίνουν λιγότερο επιρρεπή στο σπάσιμο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved