Mommy Makeover: Η μέθοδος που δίνει λύση στις ατέλειες της εγκυμοσύνης

Τα αποτελέσματα της επέμβασης mommy makeover είναι εμφανή άμεσα, από το 1ο 24ωρο.

Mommy Makeover: Η μέθοδος που δίνει λύση στις ατέλειες της εγκυμοσύνης

Η μητρότητα είναι ένα πολύ όμορφο ταξίδι, το οποίο φέρνει τεράστια χαρά και πληρότητα στη γυναίκα. Ωστόσο, οι σωματικές αλλαγές που συνοδεύουν την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και το θηλασμό, μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητα της ζωής της. Το «Mommy Makeover» αποτελείται από ένα σύνολο επεμβάσεων, στόχος των οποίων είναι να ενισχύσουν τη θηλυκότητα του γυναικείου σώματος και να κάνουν τη γυναίκα να αισθανθεί και πάλι άνεση με τον εαυτό της.

Ο Πλαστικός Χειρουργός, Δρ. Ιωάννης Ζάγκος μοιράζεται μαζί μας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που μία γυναίκα πρέπει να γνωρίζει για ένα «Mommy Makeover» και απαντάει σε δημοφιλή ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία πραγματοποίησής του.

Τι είναι το mommy makeover και ποιες είναι οι επεμβάσεις που περιλαμβάνει;

Το mommy makeover είναι η επέμβαση κατά την οποία αποκαθίστανται οι ατέλειες μιας γυναίκας μετά από μια ή περισσότερες εγκυμοσύνες. Δηλαδή, γίνεται αποκατάσταση του σχήματος και του όγκου των μαστών της, του κοιλιακού τοιχώματος, της λιποδυστροφίας και της χαλάρωσης του δέρματος της κοιλιακής χώρας. Άρα οι επεμβάσεις που περιλαμβάνει είναι αύξηση του όγκου των μαστών ή/ και ανόρθωση των μαστών ή μείωση των μαστών κοιλιοπλαστική , διάσταση ορθών κοιλιακών , λιποαναρρόφηση εάν υπάρχει λίπος στις πλάγιες κοιλιακές χώρες. Σε όλες τις αισθητικές επεμβάσεις του μαστού μπορούμε επιπλέον, να χρησιμοποιήσουμε το απορροφήσιμο ικρίωμα Internal Bra επικουρικά, με σκοπό την ενίσχυση του περιβάλλοντα ιστού κατά 3-4 φορές περισσότερο, και κατά συνέπεια την μακροχρόνια διατήρηση της θέσης και του σχήματος του μαστού.

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για ένα mommy makeover;

Η χρονική περίοδος κατά την οποία είναι κατάλληλη η επέμβαση mommy makeover είναι μετά το πέρας της επιθυμίας τεκνοποίησης μιας γυναίκας.

Είναι ασφαλής η πραγματοποίηση πολλαπλών επεμβάσεων;

Συνήθως στην πλαστική χειρουργική αποφεύγουμε να κάνουμε πολλαπλές επεμβάσεις στον ίδιο χειρουργικό χρόνο λόγω αυξημένης πιθανότητας μετεγχειρητικών επιπλοκών. Παρόλα αυτά, το mommy makeover μπορεί να πραγματοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια χωρίς αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών και σχετικά ταχεία μετεγχειρητική αποκατάσταση.

Δείτε το βίντεο στο Instagram

Πότε θα είναι εμφανή τα αποτελέσματα του mommy makeover και σε πόσο χρόνο θα αναρρώσει μία ασθενής;

Τα αποτελέσματα της επέμβασης mommy makeover είναι εμφανή άμεσα, από το 1ο 24ωρο. Με την πρώτη αλλαγή τραυμάτων που πραγματοποιείται την 1η μετεγχειρητική ημέρα, η ασθενής διαπιστώνει τους βελτιωμένους σε σχήμα και όγκο μαστούς της καθώς και την επίπεδη κοιλίας της. Η αποκατάσταση και η ανάρρωση της ασθενούς είναι ταχεία, συνήθως μετά από 1 εβδομάδα η ασθενής αισθάνεται σαν να μην έχει χειρουργηθεί. Παρόλα αυτά, για 1 μήνα θα χρειαστεί να φορά τον ειδικό κορσέ στην κοιλία και το ειδικό στηθόδεσμο στο στήθος, καθώς και να αποφύγει οποιαδήποτε είδος έντονης σωματικής δραστηριότητας, έντονης σωματικής δραστηριότητας, έντονης άσκησης, γυμναστικής , κολύμβησης και χορού για το ανωτέρω χρονικό διάστημα.

Θα επηρεάσει μία μελλοντική εγκυμοσύνη τα αποτελέσματα του mommy makeover;

Οποιαδήποτε μελλοντική εγκυμοσύνη μιας γυναίκας που έχει υποβληθεί σε mommy makeover θα διαταράξει το αρμονικά αισθητικό αποτέλεσμα στην κοιλιά και το στήθος της. Αυτό συμβαίνει γιατί η κοιλιά και το στήθος μεγαλώνουν κατά πολύ κατά την εγκυμοσύνη με αποτέλεσμα , μετά το πέρας αυτής, να επέρχεται χαλάρωση δέρματος και πτώση στις περιοχές αυτές.

Ο Δρ. Ιωάννης Ζάγκος είναι στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο 6980362590 ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του στο www.zclinic.gr/. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε τον Δρ. Ιωάννη Ζάγκο σε Facebook & Instagram

dr-zagkos.jpg

Info:

Ο Ιωάννης Ζάγκος ως πτυχιούχος Ιατρικής έχει πραγματοποιήσει την πρακτική του εκπαίδευση σε διάφορα νοσοκομεία της Ελλάδας, ανάμεσα τους το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς». Διαβάστε περισσότερα εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved