Ομορφιά για μαμάδες: Πόσο συχνά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας; Ειδικός απαντά

Λούσιμο μαλλιών: Ποια είναι η ιδανική συχνότητα;

Ομορφιά για μαμάδες: Πόσο συχνά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας; Ειδικός απαντά
Bigstock

Αν ρωτήσετε πέντε φίλες σας πόσο συχνά λούζουν τα μαλλιά τους, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα λάβετε πέντε διαφορετικές απαντήσεις: Κάθε μέρα, κάθε δεύτερη μέρα, μια φορά την εβδομάδα, κάθε δεύτερη εβδομάδα, εξαρτάται.

Ομορφιά για μαμάδες: 5 μυστικά για σωστό λούσιμο μαλλιών που πρέπει να γνωρίζετε

Λοιπόν ... ποια έχει δίκιο και ποια άδικο;

«Το λούσιμο των μαλλιών είναι ένα περίπλοκο θέμα και σίγουρα δεν υπάρχει μια κοινή σύσταση όσον αφορά τη συχνότητα», λέει η Δρ Jennifer Maender, δερματολόγος στο Houston Methodist. «Ο τύπος μαλλιών, η ηλικία, το styling που χρησιμοποιείτε είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν δοθεί απάντηση σε σε αυτήν την ερώτηση», προσθέτει η ίδια.

lathi-lousimo-malliwn.jpg

Πόσο συχνά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας, τελικά;

Όσον αφορά τη συχνότητα λουσίματος μαλλιών η Δρ Maender λέει ότι η συχνότητα κυμαίνεται μεταξύ 2 έως 3 φορές την εβδομάδα. Ωστόσο, αρκετοί παράγοντες αυξάνουν και μειώνουν αυτό το εύρος.

«Τα άτομα με πυκνά, σγουρά ή μακριά μαλλιά θα πρέπει να λούζονται λιγότερο συχνά, καθώς δεν λαδώνουν εύκολα», εξηγεί η Δρ Maender.

Η ηλικία και το κλίμα είναι επίσης παράγοντες που μπορεί να καθορίσει τη συχνότητα λουσίματος. Τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι παράγουν λιγότερο σμήγμα στο τριχωτό της κεφαλής και θα χρειαστεί να λούζονται λιγότερο συχνά όπως και όσοι ζουν σε ξηρά μέρη.

«Τα άτομα με λεπτά ή λίγα μαλλιά θα πρέπει να λούζονται πιο συχνά όπως και όσοι ιδρώνουν συχνά ή φορούν καπέλα και κράνη».

LOUSIMO-MALLION.jpg

Ξηρό σαμπουάν: Το συχνό λάθος που κάνετε στη χρήση του

Παίζει ρόλο το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε;

«Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση γιατί υπάρχει τόση μεγάλη ποικιλία σαμπουάν στην αγορά», λέει η Δρ Maender και εξηγεί: «Μερικά προϊόντα μαλλιών ταιριάζουν σε συγκεκριμένους τύπους μαλλιών καλύτερα από άλλα δεν υπάρχει ένα τέλειο σαμπουάν για όλους».

Προσθέτει επίσης, ότι μερικοί άνθρωποι, όπως αυτοί που υποφέρουν από πιτυρίδα, θα χρειαστούν ακόμη και φαρμακευτικά σαμπουάν.

Μήπως τόσα χρόνια λούζετε τα μαλλιά σας με λάθος τρόπο;

Η ίδια συνιστά να απευθυνθείτε σε δερματολόγο ώστε να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τον τύπο των μαλλιών σας και να σας κάνει συγκεκριμένες συστάσεις για το πώς να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή και λαμπερά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved