Πώς θα αντιμετωπίσετε με ηρεμία τα ξεσπάσματα των παιδιών σας (vid)
Μια μαμά μας δείχνει τον τρόπο να αντιμετωπίσουμε τα temper tantrums των παιδιών μας.
Η Jordan Klein είναι μαμά, σύζυγός, μαία και έχει δύο παιδιά. Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μοιράζεται στιγμές από την καθημερινότητα με τα παιδιά της, τρόπους που αντιμετωπίζει τα ξεσπάσματά τους και γενικότερα συμβουλεύει τους γονείς να έχουν μια θετικότερη στάση απέναντι σε ό,τι τους φέρνει μια καινούρια μέρα με τα παιδιά.
Οι 12 χιλιάδες χρήστες που την ακολουθούν παρακολουθούν τα βίντεο που δημοσιεύει και τη συμβουλεύονται όταν έρχονται αντιμέτωπες με δύσκολες καταστάσεις. Όπως αυτές με τα ξαφνικά ξεσπάσματα των παιδιών. Πολλές ήταν οι διαδικτυακές της φίλες που ήθελαν τη βοήθειά της και κάπως έτσι δημιούργησε το βίντεο που θα δείτε και εσείς παρακάτω.
Η Jordan δείχνει πώς η ευγένεια, η συζήτηση και η υπομονή απέναντι στο παιδί που κλαίει και χτυπιέται στο τέλος φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Πώς θα είστε ευγενικός γονιός χωρίς να καταρρεύσετε μαζί με το μικρό σας
- Ξεκαθαρίστε τα όρια που δεν θα πρέπει να ξεπεραστούν κατά τη διάρκεια του ξεσπάσματος.
- Αγγίξτε με τρυφερότητα το παιδί και προσπαθήστε να του εξηγήσετε τα όρια που θέσατε πιο πριν με ηρεμία πάντα.
- Αυτό θα του δείξει ότι δεν θα τιμωρηθεί για αυτό του το ξέσπασμα αλλά ότι η συμπεριφορά που έχει δεν είναι αποδεκτή.
- Σκοπός σας είναι να του δείξετε ότι υπάρχει εναλλακτική για αυτή την κατάσταση και ότι αυτή η εναλλακτική βρίσκεται στο δικό του χέρι.
- Δείξτε του ένα παράδειγμα για το πώς θα πρέπει να είναι η σωστή του συμπεριφορά όταν νιώθει ότι θέλει να ξεσπάσει.
- Ζητήστε του ευγενικά να σας πει τι είναι αυτό που θέλει.
- Εξηγήστε του ότι με τα κλάματα και τις φωνές του δεν μπορείτε να καταλάβετε τι θέλει και τι λέει. Βρείτε μαζί έναν τρόπο για να ηρεμήσει.
- Προσφέρετέ του την αγκαλιά σας. Μια θετική φυσική επαφή μαζί σας θα το κάνει να νιώσει ασφάλεια και θα το ηρεμήσει.
- Μην αναγκάζετε το παιδί σας να σας αγκαλιάσει. Αφήστε το να αποφασίσει εκείνο αν θέλει αγκαλιά ή όχι. Θα πρέπει εκείνο να μάθει να ελέγχει τα συναισθήματά του.
Όταν τελικά σας αγκαλιάσει θα δείτε το πρόσωπο και το σώμα του να ηρεμεί, οι παλμοί της καρδιάς του να πέφτουν, η αναπνοή του να ρυθμίζεται και σιγά σιγά να ηρεμεί.