Λίπος στην κοιλιά: Η διατροφή που το «καίει» με τετραπλάσιο ρυθμό
Το σπλαχνικό λίπος περιβάλλει τα ζωτικά όργανα και είναι επικίνδυνο επειδή απελευθερώνει χημικές ουσίες και ορμόνες στο αίμα που προκαλούν φλεγμονή και συνδέονται με χρόνιες παθήσεις, όπως οι καρδιοπάθειες και η λιπώδης νόσος του ήπατος.
Οι άνθρωποι που ακολουθούν την «πράσινη μεσογειακή» δίαιτα, καίνε το επικίνδυνο είδος σωματικού λίπους με τετραπλάσιο ρυθμό από τους ανθρώπους που ακολουθούν άλλες δίαιτες, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Όσοι ακολούθησαν διατροφή βασισμένη σε τροφές φυτικής προέλευσης επί 18 μήνες, είδαν τα επίπεδα σπλαχνικού λίπους να μειώνονται κατά 14%, σε σύγκριση με μόλις 4,5% όσων ανήκαν στην ομάδα ελέγχου που ακολουθούσαν μια τυπική υγιεινή διατροφή.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr