Είμαι τόσο τυχερή που μπόρεσα να θηλάσω τα παιδιά μου

Η Jessica Banzon,  γράφει για την ημέρα που σταμάτησε να θηλάζει το τρίτο της παιδί.

Είμαι τόσο τυχερή που μπόρεσα να θηλάσω τα παιδιά μου

Mοιράζομαι επιτέλους το τέλος ενός σημαντικού μέρους του ταξιδιού της μητρότητάς μου.

Τον θηλασμό της Lily 🤱🏽

Διήρκεσε πάνω από 13 μήνες και σε σύγκριση με τα αγόρια, ήταν δύσκολος 💫

Είμαι τόσο τυχερή που μπόρεσα να θηλάσω τα παιδιά μου. ✋🏽

Οι πρώτοι 4 μήνες ήταν καταπληκτικοί. Το γάλα έρεε και το απόθεμα στην κατάψυξη μου φαινόταν ατελείωτο. Μετά... μετακομίσαμε και ΟΛΟ το στρες εκείνης της περιόδου επηρέασε δραστικά το μυαλό και το σώμα μου. Χρειάστηκε να αντλώ γάλα και να ξεκουράζομαι περισσότερο.

Είπα τη λέξη κλειδί: Ξεκούραση. 🙅🏽‍♀️

Η προσπάθεια να τακτοποιηθούμε στη νέα μας ζωή ήταν δύσκολη και εξαντλητική. Δεν μπορούσα να συμβαδίσω με το πρόγραμμα θηλασμού της Lily, οπότε άρχισα να της δίνω φόρμουλα μετά από 6 μήνες έτσι ώστε να μην νιώθω πιεσμένη.

Όταν ξεκινήσαμε με τον σύζυγό μου τη δική μας επιχείρηση άλλαξαν όλα. Δουλεύαμε πολλές ώρες κι όταν επέστρεφα σπίτι συνέχιζα να εργάζομαι μέχρι που δεν μπορούσα να κρατήσω το κεφάλι μου ψηλά. Ο ύπνος ήταν λίγος. Πολλά γεύματα παραλείφθηκαν. Όλο το σώμα πονούσε.

Λειτουργούσα μόνο με αδρεναλίνη... και ενώ ποτέ δεν επικεντρώθηκα στο να χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης , συνέβη μέσα σε δύο εβδομάδες. Δεν πρόσεχα τον εαυτό μου, οπότε πώς να θήλαζα το μωρό; 🤯 Ο μπαμπάς μου πρόσεχε τα παιδιά όσο ήμασταν στη δουλειά και η Lily έπινε γάλα με μπιμπερό ( φόρμουλα και μητρικό).

Στη σπάνια περίπτωση που προσπάθησα να τη θηλάζω, δεν χόρταινε.

Εξακολουθούσα να αντλώ όσο μπορούσα για να το αποθηκεύω αλλά εκείνη το κατανάλωνε γρήγορα.

Λοιπόν... τότε ήταν που ολοκλήρωσα τον θηλασμό.

Δεν ήταν όπως οι εμπειρίες μου με τα αγόρια. Απλώς συνέβη και τώρα που το ξανασκέφτομαι, λυπάμαι που δεν κατάφερα να απολαύσω αυτές τις τελευταίες φορές - όχι για τη Lily αλλά για μένα.

Πηγή: Ιnatgram@ babyjumpie(ελεύθερη απόδοση)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved