Γιατί οι γυναίκες δεν θέλουν το σύζυγό τους στην αίθουσα τοκετού;
Έχει αποδειχτεί ότι ένας σύντροφος στη γέννα που ενθαρρύνει και στηρίζει τη γυναίκα μπορεί να παίξει ευεργετικό ρόλο στο πώς αυτή θα αντιμετωπίσει τον πόνο και το άγχος του τοκετού.
Ο ιδανικός λοιπόν σύντροφος είναι κάποιος που σας γνωρίζει καλά και έχει προσπαθήσει να αποκτήσει γνώσεις για τη γέννα. Πρέπει επίσης να έχει υπομονή και να μη είναι αγχωτικός ή πιεστικός.
Οι περισσότεροι άνδρες θέλουν να παρίστανται στη γέννα αλλά δεν μπορούν τελικά. Φοβούνται ότι δεν θα ανταπεξέλθουν ... Ενδέχεται να νοιώσουν και ενοχές γι’ αυτό καθώς το θεωρούν καθήκον τους να είναι εκεί. Αφήστε τον να πει πώς νοιώθει και ακούστε τις ανησυχίες του. Αν φοβάται ότι μπορεί να μην τα καταφέρει μπορείτε να συμφωνήσετε να παραστεί στα πρώτα στάδια αλλά όχι στη γέννα.
Πολλές φορές ο σύζυγος στη γέννα δεν συμμετέχει ενεργά ειδικά αν γεννήσετε με καισαρική. Όμως, και σε αυτή την περίπτωση, παίζει σημαντικό ρόλο αν μπορεί να μείνει μαζί σας (εφόσον επιτρέπεται), για να σας καθησυχάζει ότι όλα θα πάνα καλά.
Όμως δεν είναι λίγες οι γυναίκες που δεν θέλουν τον σύζυγό τους είναι παρών στην αίθουσα τοκετού καθώς ανησυχούν μήπως μετά δεν θα τους ελκύουν σεξουαλικά. Πρόκειται για μία πολύ προσωπική επιλογή και μόνο εσείς μπορείτε να ξέρετε την προσωπικότητα του συντρόφου σας. Μία λύση είναι να μιλήσετε μαζί του και να του εκθέσετε τις ανησυχίες σας πριν πάρετε αποφάσεις.
Ωστόσο, μπορεί να κρίνετε ότι δεν χρειάζεστε κανένα παρά μόνο το γιατρό σας ή και τη μαία σας. Μετά τη γέννα, η μαία θα σας βοηθήσει όχι μόνο με το θηλασμό αλλά και για τον τρόπο που πρέπει να πιάνετε το μωρό, να το κάνετε μπάνιο, να το ντύνετε.