Τα παιδιά που προτιμούν τις γλυκές γεύσεις κινδυνεύουν από κατάθλιψη!
Σύμφωνα με νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Addiction», η ανταπόκριση των παιδιών σε έντονα γλυκές γεύσεις συνδέεται με οικογενειακό ιστορικό αλκοολισμού και κατάθλιψη.
H συγγραφέας Julie Mennella και η ομάδα της μελέτησαν 300 παιδιά, ηλικίας 5 έως 12 ετών, από τα οποία σχημάτισαν 4 ομάδες, βάσει του οικογενειακού ιστορικού εξάρτησης από αλκοόλ (σε συγγενείς μέχρι και 2ου βαθμού) και συμπτωμάτων κατάθλιψης (των παιδιών).όπως αναφέρει το iatronet, που φιλοξενεί την έρευνα τα παιδιά αυτά δοκιμάστηκαν ξεχωριστά για να μετρηθεί η προτίμηση σε γλυκύτητα, η αρέσκεια σε γλυκά τρόφιμα και – σε μια υποκατηγορία παιδιών – η ψυχολογική επίδραση της ζάχαρης έναντι του νερού. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το οικογενειακό ιστορικό αλκοολισμού και η αυτοαναφορά συμπτωμάτων κατάθλιψης σχετίζονται σημαντικά με την προτίμηση πιο συμπυκνωμένου σακχαρούχου διαλύματος (37 παιδιά). Επιπλέον, οι συγγραφείς ανέφεραν ότι τα παιδιά με κατάθλιψη προτίμησαν το πιο γλυκό διάλυμα ζάχαρης, καθώς ενεργοποιεί τα κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου, που τα κάνει να αισθάνονται καλύτερα.