Γονείς αναζωπυρώστε τη σχέση σας

10 τρόποι για να αναζωπυρώσετε τη σπίθα στη σχέση σας

Γονείς αναζωπυρώστε τη σχέση σας
Bigstock

Μετά από έναν μακρύ χειμώνα που πιθανά το ζευγάρι έχει ξεχάσει ή έχει χάσει τον ερωτισμό του, το καλοκαίρι μπορεί να του προσφέρει πολλές ευκαιρίες να αναζωπυρώσει τη σχέση του, ακόμα και με την παρουσία παιδιών.

10 τρόποι για να αναζωπυρώσετε τη σπίθα στη σχέση σας

Η ψυχολογική ανάλυση των τρόπων για να επιτευχθεί αυτό περιλαμβάνει τις παρακάτω στρατηγικές:

  • Εύρεση κοινού χρόνου: Είναι σημαντικό για τους γονείς να βρουν χρόνο μόνο για τον εαυτό τους, ακόμα και αν είναι για σύντομα διαστήματα. Μπορούν να προγραμματίσουν "ραντεβού" σε ώρες που τα παιδιά κοιμούνται ή απασχολούνται με άλλες δραστηριότητες.
  • Οικογενειακές δραστηριότητες: Οι οικογενειακές δραστηριότητες μπορούν να βοηθήσουν τους γονείς να ενδυναμώσουν τη σχέση τους μέσα από τη συνεργασία και τη διασκέδαση. Παιχνίδια, εκδρομές και κοινές δραστηριότητες μπορούν να δημιουργήσουν ευχάριστες εμπειρίες και για τα παιδιά και για τους γονείς.
  • Ανάθεση καθηκόντων: Αν οι γονείς μοιράζονται τα καθήκοντα και τις ευθύνες της φροντίδας των παιδιών, μπορούν να μειώσουν το άγχος και να βρουν περισσότερο χρόνο για να περάσουν μαζί. Η συνεργασία αυτή μπορεί να ενισχύσει το αίσθημα της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας.
  • Αξιοποίηση της βοήθειας από συγγενείς και φίλους: Η βοήθεια από παππούδες, γιαγιάδες, φίλους ή babysitters μπορεί να προσφέρει στους γονείς τον απαραίτητο χρόνο για να αφιερώσουν στη σχέση τους. μια βραδινή έξοδος ή ένα σαββατοκύριακο μακριά μπορεί να κάνει θαύματα για τη σχέση.

«Ρουτινιάσαμε…»: Όταν η ρουτίνα «τρώει» το ζευγάρι

  • Επικοινωνία και συζήτηση: Επικοινωνήστε, μιλήστε, εκφραστείτε. Η επικοινωνία είναι κρίσιμη για την αναζωπύρωση της σχέσης, όπως και το μοίρασμα των συναισθημάτων. Μοιραστείτε τις ανησυχίες σας, τις επιθυμίες σας, εκφράστε την εκτίμηση ο ένας στον άλλον, την αγάπη σας, ώστε να ενισχύσετε τη συναισθηματική σύνδεση.
  • Ανακάλυψη νέων κοινών ενδιαφερόντων: Το καλοκαίρι προσφέρει ευκαιρίες για νέες δραστηριότητες. Μπορείτε να ανακαλύψετε νέα κοινά ενδιαφέροντα, όπως ένα νέο άθλημα, χόμπι ή κοινές καλλιτεχνικές δραστηριότητες.
  • Δημιουργία ρομαντικών στιγμών: Ακόμα και μικρές ρομαντικές κινήσεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ένα δείπνο υπό το φως των κεριών στο σπίτι, μια βόλτα στην παραλία ή ένα μικρό δώρο μπορεί να ανανεώσει τη σχέση.
  • Αυτοφροντίδα και αμοιβαίος σεβασμός: Η φροντίδα εαυτού είναι πολύ σημαντική όπως έχω τονίσει αρκετές φορές. Φροντίστε λοιπόν τον εαυτό σας, καθώς η καλή ψυχική και σωματική υγεία επηρεάζει θετικά τη σχέση σας. Η αμοιβαία κατανόηση και ο σεβασμός επίσης των αναγκών του άλλου είναι ζωτικής σημασίας.
  • Ευελιξία και προσαρμοστικότητα: Η ικανότητα να βρείτε εναλλακτικές λύσεις και να παραμένετε θετικοί μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των καλοκαιρινών προκλήσεων.
  • Φλερτάρετε: Ναι, μην πείτε πάλι ότι αυτά έχουν περάσει πια. Το καλοκαιράκι όλα είναι πιο εύκολο να γίνουν και πάλι, δώστε λοιπόν ραντεβού κάπου έξω, ντυθείτε, περιποιηθείτε και οι δυο και συναντηθείτε απολαμβάνοντας ότι φέρει η βραδιά…

Μαρίνα Μόσχα

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved