Tips για μαμάδες: 5 εναλλακτικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το αλεύρι

pexels.com / photo credits Nicole Michalou

Και μάλιστα εκτός από τη μαγειρική!

Το αλεύρι είναι από τα προϊόντα που λίγο πολύ όλοι έχουμε στο σπίτι. Το χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε κέικ, μπισκότα, πίτες και πολλά ακόμα φαγητά και σνακ.

Και όχι μόνο. Το αλεύρι μπορεί να μας χρησιμεύσει με πολλούς ακόμα τρόπους και να μας δώσει τη λύση σε αρκετά μικροπροβλήματα της καθημερινότητας που δε είχατε καν σκεφτεί. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Για να διώξει τα μυρμήγκια

Κρατήστε τα μυρμήγκια μακριά από τα φυτά σας, βάζοντας λίγο αλεύρι γύρω από τις γλάστρες. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και σε διάφορα σημεία του σπιτιού που έχετε εντοπίσει ότι τα μυρμήγκια κάνουν την εμφάνισή τους.

Για να ωριμάσετε το αβοκάντο

Εάν θέλετε να επιταχύνετε την ωρίμανση ενός αβοκάντο, δοκιμάστε το εξής: Βάλτε το αβοκάντο σε μία χάρτινη σακούλα, στη συνέχεια προσθέστε αρκετό αλεύρι μέχρι να καλυφθεί και αφήστε τη σακούλα εκτός ψυγείου, στον πάγκο της κουζίνα για 24 ώρες.

Διαβάστε επίσης: Tips για μαμάδες: Πώς θα ωριμάσει το αβοκάντο πιο γρήγορα;

Για να καταπολεμήσετε την ακμή

Μπορείτε να φτιάξετε μία μάσκα προσώπου με αλεύρι και μέλι. Βάλτε τα δύο υλικά σε ένα μπολ (τόση ποσότητα από το κάθε ένα, ώστε να έχετε μία παχύρευστη πάστα) και απλώστε την σε όλη την περιοχή του προσώπου. Το μέλι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και το αλεύρι θα κάνει τα σπυράκια να ξεραθούν πιο γρήγορα.

Για να κάνετε τα ανοξείδωτα σκεύη σας σαν καινούρια

Αφού πλύνετε και σκουπίσετε τα ανοξείδωτα σκεύη σας, μπορείτε να τα τρίψετε απαλά με λίγο αλεύρι κι ένα πανί. Θα τα κάνετε να γυαλίσουν και να ξαναβρούν την χαμένη από την συχνή χρήση τους, λάμψη.

Για να φτιάξετε πλαστελίνη

Φτιάξτε πλαστελίνη με υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας σε χρόνο dt.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Δείτε τη διαδικασία αναλυτικά για να το φτιάξετε στο βίντεο που ακολουθεί.



Πηγή: οnegoodthingbyjillee.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved