To tip της μαμάς: Το κόλπο για να τρίψετε το τυρί στο λεπτό
Plus τρόποι για να καθαρίσετε τον τρίφτη.
Το φρεσκοτριμμένο τυρί απογειώνει τη γεύση στα φαγητά μας.
Σε αντίθεση με το συσκευασμένο τριμμένο τυρί που βρίσκουμε στο εμπόριο, το τυρί που τρίβουμε απευθείας πάνω στο φαγητό, δεν έχει συντηρητικά και δίνει άλλη νοστιμιά.
Τι λάθος κάνετε με το τυρί κρέμα
Ο κλασικός τρόπος να το τρίψετε είναι με τον τρίφτη κρατώντας τον κάθετα. Φαίνεται όμως πώς υπάρχει κι άλλος, πιο πρακτικός τρόπος.
Συγκεκριμένα, η Brenna Breedlove έδειξε στους followers της στο Tik Tok μια ακόμα πιο απλή λύση, η οποία μάλιστα συγκέντρωσε πάνω από 20 εκατ. προβολές.
Ποια είναι αυτή; Απλά γυρίζει τον τρίφτη στο πλάι αντί να τον κρατάει όρθιο.
Τώρα πόσο …πρακτικό είναι αυτό το κόλπο εναπόκειται σε σας να το διαπιστώσετε.
Πώς να καθαρίσετε τον τρίφτη
Το κόλπο με το ελαιόλαδο
Κι όμως, η λύση βρίσκεται στο ελαιόλαδο που σίγουρα έχετε κι εσείς στην κουζίνα σας. Το μυστικό είναι πριν χρησιμοποιήσετε τον τρίφτη να βάλετε λίγο λάδι σε ένα δοχείο ψεκασμού και με αυτό να ψεκάσετε τον τρίφτη και από τις δύο πλευρές. Αφενός το τριμμένο τυρί θα πέφτει στο φαγητό πιο εύκολα και αφετέρου μετά το καθάρισμα του τρίφτη θα είναι παιχνιδάκι.
Το κόλπο με το ψωμί
Εάν δεν έχετε κάνει το παραπάνω και τα υπολείμματα τυριού ή άλλων τροφών έχουν ήδη ξεραθεί στον τρίφτη, δοκιμάστε να πάρετε λίγο από την κόρα ή τη γωνία το ψωμιού και να τρίψετε τον τρίφτη από κάτω προς τα πάνω, δηλαδή από την αντίθετη φορά που τρίβετε το τυρί.
Εάν δεν έχετε ψωμί στο σπίτι, μπορείτε βέβαια να καθαρίσετε τον τρίφτη και με τον κλασικό τρόπο, δηλαδή με υγρό για τα πιάτα. Σε αυτήν την περίπτωση, φροντίστε να βάλετε ζεστό νερό σε μία λεκάνη ή ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε μέσα λίγο υγρό για τα πιάτα και αφήστε τον τρίφτη να μουλιάσει για 15 με 20 λεπτά, πριν τον καθαρίσετε με το σφουγγάρι.
πρώτη δημοσίευση 15/9/ 2021, ανανεώθηκε