Tips για μαμάδες: Τι να κάνετε αν σας πέσει πολύ πιπέρι στο φαγητό
- Μαύρο πιπέρι: Τα οφέλη για την υγεία.
- Πώς θα "σώσετε" το φαγητό όταν έχει πολύ πιπέρι.
Τα πιπέρι χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική ενισχύοντας τη γεύση των φαγητών.
Ο καρπός του πιπεριού συλλέγεται από το πιπερόδεντρο το οποίο είναι αναρριχώμενο φυτό που φτάνει μέχρι τα 5 μέτρα ύψος.
Το μαύρο πιπέρι προέρχεται από τον καρπό του φυτού πριν ωριμάσει, όταν είναι ακόμη άγουρος και πράσινος. Στη συνέχεια ψήνεται ή αποξηραίνεται στον ήλιο, συρρικνώνεται, αποκτά μαύρο χρώμα, ζαρωμένη όψη και ελαφρώς καυτερή γεύση.
Το μαύρο πιπέρι χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα, ολόκληρο ή σε μορφή σκόνης, αλλά και ως καρύκευμα σε κάποια φαγητά.
Οφέλη για την υγεία
Το πιπέρι δεν είναι μόνο καυτερό αλλά και πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Διεγείρει τις αισθήσεις και τους υποδοχείς της γεύσεις και έχει θετική επίδραση σε πολλά συστήματα του σώματος.
Παράλληλα, όπως αναφέρει το onmed.gr ενισχύει τον μεταβολισμό, τη σωματική και την ψυχική υγεία.
Δεν αποκαλείται λοιπόν τυχαία ο «Βασιλιάς των μπαχαρικών».
Η τακτική κατανάλωση μαύρου πιπεριού μειώνει τις πιθανότητες καρκίνου του εντέρου, δυσκοιλιότητας, ναυτίας και άλλων διαταραχών που οφείλονται σε βακτήρια.
Το μαύρο πιπέρι σας βοηθά να χάσετε βάρος επειδή περιέχει φυτοθρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στη Το μαύρο πιπέρι σας βοηθά να χάσετε βάρος επειδή περιέχει φυτοθρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στη μείωση του σωματικού λίπους και επιταχύνει τον μεταβολισμό.
Τι να κάνετε αν σας πέσει αρκετό πιπέρι στο φαγητό
Κάθε φορά που το παρακάνετε λίγο με τα μπαχαρικά και πιστεύετε ότι το φαγητό δεν θα πετύχει, μπορείτε να ισορροπήστε την κατάσταση προσθέτοντας λίγη ζάχαρη ή το χυμό μισού λεμονιού περίπου.
Αφήστε το φαγητό να πάρει δύο βράσεις και κατεβάστε το από τη φωτιά.