Τοκετός με καισαρική: Τα συγκλονιστικά στιγμιότυπα μίας γέννας
Η Alessandra Corveloni δημοσίευσε μία σειρά από φωτογραφίες που αποτυπώνουν τις ιδιαίτερες στιγμές του τοκετού με καισαρική.
«Ο τοκετός με καισαρική δεν σε κάνει λιγότερο γενναία ή λιγότερο μαμά.
Ξέρω ότι για κάποιες ο τοκετός με καισαρική είναι συνώνυμο της αποτυχίας, είναι ένα τραύμα, μία αλλαγή στο πλάνο. Και δεν θέλω να το ακυρώσω αυτό.
Για μένα όμως, το να έχω την επιλογή στο πώς θα γεννήσω το δεύτερο παιδί μου (είναι τεράστιο προνόμιο αυτό) μου επέτρεψε να πω “ναι” στο να αποκτήσω ένα δεύτερο παιδί. Χωρίς αυτήν την επιλογή θα είχα μόνο ένα.» γράφει σε ανάρτησή της η μαμά Hanna H. στο Instagram.
Η αλήθεια είναι ο τοκετός, με όποιον τρόπο και αν γίνεται, είναι μία εμπειρία μοναδική, συγκλονιστική. Όχι εύκολη ή ονειρική, αλλά σίγουρα πολύ ξεχωριστή.
Αυτό ακριβώς αποτυπώνει και η Alessandra Corveloni στις φωτογραφίες της. Η Alessandra εξειδικεύεται στις φωτογραφίες τοκετού και έχει παρευρεθεί σε εκατοντάδες γέννες γυναικών για να απαθανατίσει στιγμές από κάθε στάδιο του τοκετού.
Οι φωτογραφίες της ξεχωρίζουν γιατί είναι ως επί των πλείστων κοντινές, ασπρόμαυρες και αναδεικνύουν την ωμή, την αληθινή ομορφιά της γέννας.
Πρόσφατα η φωτογράφος δημοσίευσε μία σειρά από φωτογραφίες που τράβηξε κατά τη διάρκεια ενός τοκετού με καισαρική. Τα στιγμιότυπα είναι συγκλονιστικά και κόβουν την ανάσα.
Τοκετός με καισαρική: Οι παράμετροι που τον καθιστούν αναγκαίο
Τα τελευταία χρόνια τα ποσοστά των γυναικών που γεννούν με καισαρική τομή ολοένα και αυξάνονται. Σύμφωνα με έρευνες, το 1/5 των μωρών στον κόσμο γεννιούνται με την μέθοδο της καισαρική τομής, ενώ σε μερικές χώρες το ποσοστό αυτό αγγίζει μέχρι και το 60%.
Ο τοκετός με καισαρική κρίνεται αναγκαίος από τον γιατρό στις παρακάτω περιπτώσεις:
- όταν προκύπτουν προβλήματα με τον πλακούντα
- ισχιακή προβολή
- στον πρόωρο τοκετό
- όταν το έμβρυο έχει μεγάλο μέγεθος λόγω διαβήτη κύησης
- εμβρυϊκής δυσχέρειας κατά τον τοκετό
- στην πολύδυμη κύηση
- αιμορραγία, προεκλαμψία ή ιογενείς λοιμώξεις της μητέρας
Η όλη διαδικασία της καισαρική διαρκεί συνήθως 1,5 ώρα, ενώ τα τελευταία χρόνια η μέλλουσα μητέρα μπορεί να επιλέξει την τοπική αναισθησία με επισκληρίδιο ώστε να ζήσει την κάθε μέρα.