Ο «σύμμαχός» μου στο «ταξίδι» του θηλασμού από την τσάντα του μαιευτηρίου μέχρι σήμερα

Γράφει η Ιφιγένεια Μπάκα, Pilates Instructor και μητέρα δύο κοριτσιών

Ο «σύμμαχός» μου στο «ταξίδι» του θηλασμού από την τσάντα του μαιευτηρίου μέχρι σήμερα

Δύο ροζ γραμμούλες ήταν η αρχή της καινούργιας μου ζωής και από εκεί που ήμασταν τρεις θα γινόμασταν τέσσερις. Μπορεί να είχα ξαναπεράσει από αυτό το στάδιο, αλλά δεν είχα διανοηθεί πως με τον ερχομό ενός ακόμα μικρού πλάσματος, θα άλλαζαν όλα. Βλέπετε, οι εννιά μήνες ήταν το εύκολο της υπόθεσης για εμένα, διότι το μόνο που αισθανόμουν και στις δύο εγκυμοσύνες μου ήταν μερικά περίεργα συμπτώματα και μία αλλαγή στο σώμα μου.

Δεν έχει, βέβαια, σημασία ο αριθμός, διότι κάθε φορά που γίνεσαι μητέρα τα συναισθήματα είναι τα ίδια και είναι μοναδικά. Ωστόσο, αν υπάρχει ένα «κεφάλαιο» στο… βιβλίο της μητρότητας, που όσες φορές και να επαναληφθεί, μπορεί και προκαλεί πρωτόγνωρα συναισθήματα, αυτό είναι σίγουρα το «κεφάλαιο» του θηλασμού. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη περίοδο στη ζωή κάθε γυναίκας, στην οποία καλείται να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία που θα παρουσιαστεί, ενώ παράλληλα, δημιουργεί το πρώτο δέσιμο με το μωρό της.

Σήμερα, λοιπόν, θα σας μιλήσω για τη δική μου ιστορία. Spoiler alert! Εγώ κατάφερα και αντιμετώπισα κάθε δυσκολία που παρουσιάστηκε στο θηλασμό του δεύτερου παιδιού μου γιατί ήμουν καλύτερα προετοιμασμένη, χάρη στη σειρά Multi-Mam από τη Virtus Pharma. Είσαι έτοιμη να μάθεις λεπτομέρειες;

Η τσάντα του μαιευτηρίου μου

Ένα δωμάτιο μαιευτηρίου γεμάτο μπαλόνια, χαμόγελα και ανθρώπους που περιμέναν να αντικρίσουν το νέο μέλος της οικογένειάς μας. Δίπλα από το κρεβάτι μου βρισκόταν η τσάντα του μαιευτηρίου που είχα προετοιμάσει από την ημέρα που μπήκα στον μήνα μου, για να είμαι έτοιμη για όλα. Νυχτικό κατάλληλο για θηλασμό, τα μποτέ μου, παντόφλες και φυσικά, οι Multi-Mam Compresses από τη Virtus Pharma, που μου είχε προτείνει η μαία μου -ήταν από τα πρώτα πράγματα που έβαλα στο σάκο μου.

Από εκεί και έπειτα, γνώριζα πως εγώ και εκείνη ήμασταν δύο άνθρωποι σε ένα δικό τους περιβάλλον που σηματοδοτούσαν τη δική τους αρχή. Στην αρχή αυτή, δεν άργησε να πάρει «θέση» και ο θηλασμός, αλλά εγώ από την πρώτη μέρα κιόλας ξεκίνησα να χρησιμοποιώ τα επιθέματα Multi-Mam Compresses -με χρυσό βραβείο «Best Innovative Breastfeeding Treatment». Αυτά σχημάτιζαν μία απαλή και άνετη επικάλυψη από φυτικής προέλευσης γέλη στις ερεθισμένες μου θηλές και έτσι, με ανακούφιζαν από κάθε ενόχληση και επούλωναν γρήγορα τους τραυματισμούς.

Οπότε, δύο φορές την ημέρα ή όποτε ένιωθα ενόχληση, τοποθετούσα τα επιθέματα στο στήθος μου για 10 λεπτά και ήμουν έτοιμη για το επόμενο τάισμα -που πιστέψτε με, ερχόταν όλο και πιο γρήγορα.

ifigenia-mpaka-2.jpg

Οι επόμενες μέρες

Πράγματι, λοιπόν, στη δεύτερη μου εγκυμοσύνη βίωσα τον θηλασμό ακόμη πιο ανώδυνα από την πρώτη κιόλας στιγμή, διότι γνώριζα πόσο σημαντικό ήταν να προστατεύω τις θηλές μου από την ξηρότητα και τη δημιουργία ραγάδων και είχα την κατάλληλη φροντίδα. Εκτός από τα επιθέματα, λοιπόν, είχα πάντα μαζί μου και το Multi- Mam Protect. Αυτό το 100% vegan balm για τη φροντίδα των θηλών, βασισμένο σε φυτικά έλαια, ενυδατώνει και ενισχύει το δερματικό φραγμό, ενώ με την απαλή υφή του απλωνόταν εύκολα, ακόμα και στο ευαίσθητο δέρμα μου. Και επειδή δεν περιέχει άρωμα και συντηρητικά, μπορούσα να το εφαρμόζω μετά από κάθε θηλασμό χωρίς να χρειάζεται να το αφαιρέσω πριν τον επόμενο. Έτσι, όπου και αν ήμουν, όταν έφτανε η ώρα του θηλασμού, είχα πάντα στην τσάντα μου όλο τον εξοπλισμό και ήξερα ότι η διαδικασία θα ήταν απλή. Φανταστείτε ότι έβγαινα κανονικά έξω για καφέ με τις φίλες μου και όταν ερχόταν η ώρα του θηλασμού, άνοιγα την τσάντα που πάντα υπήρχε το Multi- Mam Protect και όλα γινόντουσαν πιο εύκολα -ακόμα και όταν η μικρή άρχιζε να βγάζει τα πρώτα της δόντια.

Mum Tip: Μην ξεχάσω να σας αναφέρω πως για να είμαι προετοιμασμένη και να προλάβω πιθανούς τραυματισμούς, ξεκίνησα να εφαρμόζω το Multi-Mam Protect τις τελευταίες ημέρες της εγκυμοσύνης.

ifigeneia-mpaka-1.jpg

Ο θηλασμός, πράγματι, είναι μία από τις πιο ξεχωριστές εμπειρίες στη ζωή κάθε γυναίκας, όσες φορές και αν έχει κληθεί να τον επαναλάβει. Δυσκολίες, έντονα συναισθήματα και στιγμές που ερχόμουν όλο και πιο κοντά με τη μικρή μου είναι όσα χαρακτηρίζουν τη δική μου εμπειρία. Ωστόσο, όσον αφορά στο πρώτο -δηλαδή στις δυσκολίες, μπορώ να πω πως τη δεύτερη φορά τις ξεπέρασα, διότι είχα δίπλα μου τους κατάλληλους «συμμάχους»: Τα επιθέματα Multi- Mam Compresses και το vegan balm Multi-Mam Protect από τη Virtus Pharma. Οπότε, όσο δύσκολος και να ήταν ο θηλασμός, όταν βρήκα τα κατάλληλα προϊόντα αποδείχθηκε το πιο όμορφο ταξίδι για εμένα και τα κορίτσια μου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved