Μαμά εξηγεί τον λόγο που τα παιδιά της τρώνε βραδινό στις 3 το μεσημέρι

Η προετοιμασία του βραδινού ξεκινά στις 2.39 μ.μ.!

Μαμά εξηγεί τον λόγο που τα παιδιά της τρώνε βραδινό στις 3 το μεσημέρι
tiktok.com@aims.lc

Ποιος είπε ότι η ώρα του δείπνου πρέπει είναι αυστηρά καθορισμένη; Υπάρχει νόμος που υπαγορεύει τις ώρες των γευμάτων; Γιατί δεν τρώμε όταν πεινάμε και όταν το επιτρέπει το πρόγραμμά μας;

Επτά ιδέες για εύκολο και ελαφρύ βραδινό γεύμα

Αυτές τις σκέψεις έκανε μια μαμά όταν αποφάσισε να δίνει το βραδινό στα τρία παιδιά στις 3 μ.μ. και μάλιστα εξήγησε τους λόγους σ΄ένα TikTok βίντεο.

Τα παιδιά της, ηλικία ενός, τριών και πέντε μόλις έχουν ξυπνήσει και παίζουν στο καθιστικό. Ξεκινά λοιπόν την προετοιμασία του βραδινού στις 2.39 μ.μ. Το μενού περιλαμβάνει πίτσα με μπρόκολο, μπέικον και τυρί ενώ βάζει στη φριτέζα πατάτες να ψηθούν.

Βραδινό γεύμα: Επτά εύκολες και υγιεινές συνταγές για όλη την οικογένεια

«Τα παιδιά μου πάντα ξυπνούν από τον υπνάκο τους με όρεξη οπότε γιατί να μην τα ταΐσω με τη μεγαλύτερη ποσότητα θρεπτικών συστατικών τώρα και αργότερα να φάνε σνακ;» ακούγεται να λέει.

Μέχρι τις 2:52 μ.μ., τα παιδιά της έχουν πλυθεί, έχει προλάβει να καθαρίσει το μπάνιο και το δείπνο είναι έτοιμο για σερβίρισμα — μόλις κόψει μερικά φρούτα και λαχανικά και φτιάξει πράσινα smoothies για όλους.

Smoothies με σπανάκι: Θρεπτικά και σούπερ γευστικά – Τρεις συνταγές

Μόλις φάνε τα τρία αδέλφια, μαγειρεύει για εκείνη και τον σύντροφό της. Την ώρα που τρώνε, τα μικρά απολαμβάνουν το επιδόρπιό τους, έτσι μπορούν και οι ίδιοι να ευχαριστηθούν το βραδινό τους.

Στο τέλος του βίντεο, εξηγεί: «Με τον τρόπο αυτό υπάρχει περισσότερος χρόνος το βράδυ. Μπορούν να παίξουν, να κάνω γυμναστική. Άρα, δεν υπάρχει πίεση. Αν πεινάσουν αργότερα, ετοιμάζω μερικά τοστ».

Πολλοί ήταν οι γονείς που βρήκαν την ιδέα της πολύ έξυπνη αναγνωρίζοντας την τρέλα που επικρατεί το βράδυ, όταν τα παιδιά πρέπει να φάνε, να πλυθούν και να κοιμηθούν.

Βέβαια, όπως εύστοχα σημείωσαν ορισμένοι γονείς, είναι ένα πρόγραμμα που μπορεί να ακολουθήσει μόνο μια μαμά ή ένας μπαμπάς που εργάζεται από το σπίτι ή επιστρέφει νωρίς το μεσημέρι.

Ανεξάρτητα από το αν θέλετε – και μπορείτε – να ακολουθήσετε αυτό το πρόγραμμα, το ζητούμενο είναι να κάνετε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για την οικογένειά σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved