Οι πρώτες στιγμές μετά τον τοκετό - Μοναδικές φωτογραφίες

Νίκη Παπανικολάου
Instagram / monetnicolebirths

Γυναίκες κρατούν συγκινημένες και ανακουφισμένες το νεογέννητο στην αγκαλιά τους.

Αν κάτι έχει μάθει η Monet Nicole, μαία και επαγγελματίας φωτογράφος τοκετού, τα τελευταία χρόνια είναι πως μια γέννα μπορεί να έχει απρόοπτα.

Δεν γνωρίζει ούτε καν ο γιατρός πόσο θα διαρκέσει ο τοκετός, αν θα ταλαιπωρηθεί η έγκυος κι αν θα χρειαστεί να γεννήσει με άλλον τρόπο από εκείνον που αρχικά είχε επιλέξει.

Σε πρόσφατη ανάρτησή της, έγραψε χαρακτηριστικά:

«Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα κυλήσει η γέννα... ενώ οι πρώτες γεννήσεις είναι συχνά μεγαλύτερες, αυτό δεν συμβαίνει πάντα (όπως αποδεικνύεται από αυτή τη σούπερ γρήγορη γέννα που είχα την τιμή να παρακολουθήσω το καλοκαίρι)!

Η έγκυος συναντήθηκε με τη μαία γύρω στις 3 μ.μ. λόγω υγρών (τελικά ήταν αμνιακό υγρό). Ανέφερε μάλιστα κάποιες πολύ ήπιες κράμπες (γύρω στις 3:50).

Οι κράμπες άρχισαν να πυκνώνουν κάθε λίγα λεπτά αλλά διαρκούσαν μόνο 20 δευτερόλεπτα ( γύρω στις 4:50)

Μου ζήτησαν να πάω νωρίτερα γιατί τα πράγματα άρχισαν να γίνονται έντονα χωρίς όμως να μπορούν να προσδιορίσουν την ώρα της γέννας ( αυτό συνέβη στις 5:50).

Έφτασα περίπου μια ώρα αργότερα και η εγκυμονούσα άρχισε να σπρώχνει καθώς είχε

Το γλυκό της κοριτσάκι γεννήθηκε λίγες ώρες αργότερα.

Νόμιζα ότι θα πήγαινα να βοηθήσω να πάρει το μωρό θέση για τον τοκετό και κατέληξα να καλέσω τη μαία της επειδή ήταν στο τελικό στάδιο τοκετού. Λατρεύω τη γέννα γιατί πάντα με κρατάει ταπεινή και πάντα με εκπλήσσει. Και αυτές οι φωτογραφίες; Λοιπόν, απεικονίζουν πόσο όμορφη ήταν τελικά αυτή η γρήγορη, εκπληκτική γέννα».

Τοκετός στο σπίτι - Ζώντας την εμπειρία με την οικογένεια

Οι φωτογραφίες μαμάδων με το νεογέννητο στην αγκαλιά τους

Η Monet Nicole, θεωρεί ότι ο τοκετός είναι μία εμπειρία μοναδική και αυτό ακριβώς προσπαθεί να αναδεικνύει μέσα από τη δουλειά της.

Οι φωτογραφίες της ξεχωρίζουν γιατί αποτυπώνουν την αυθεντική ομορφιά της γέννας, ένας όμως ακόμα λόγος που οι ακόλουθοί της ξεπερνούν τις 160.000 είναι ότι μέσα από την κάθε της ανάρτηση μοιράζεται ιστορίες μαμάδων και εμπειρίες που έχει ζήσει η ίδια.

Χαρά

Συγκίνηση

Ανακούφιση

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved