Δείτε για ποιους έξι λόγους αυτή η μαμά μισεί το μαγείρεμα. Μήπως συμφωνείτε μαζί της;
Όταν γίνει μια γυναίκα μαμά υπάρχει μία σειρά από δουλειές που θα πρέπει να κάνει για το υπόλοιπο της ζωής της. Δεν μπορεί να μη μαγειρεύει και ούτε να πλένει όλα τα ρούχα μαζί.
Όταν γίνετε μαμάδες λοιπόν θα πρέπει κάθε μέρα να υπάρχει σπιτικό φαγητό στο σπίτι, θα πρέπει κάθε μέρα να είναι καθαρό και μαζεμένο το σπίτι και θα πρέπει όταν βάζετε πλυντήριο να ξεχωρίζετε τα ρούχα σας, από του μωρού σας. Κάτι που στην αρχή φαίνεται δύσκολο αλλά στην πορεία καταντά να γίνεται ρουτίνα και συνήθεια.
Μια μαμά λοιπόν, η Πετ Πιβς, φαίνεται πώς βαρέθηκε όλη αυτή τη καθημερινή ρουτίνα της, και θέλησε μέσα από το κείμενό της στο προσωπικό blog που διατηρεί να μοιραστεί τον πόνο και τον καημό της, μαζί με όλους εμάς και όλους εσάς. Δείτε λοιπόν πώς με μια πολύ δόση χιούμορ μας εξηγεί με 6 απλούς λόγους, γιατί μισεί το μαγείρεμα. Σίγουρα θα ταυτιστείτε μαζί της.
1. Καμία από τις δουλειές που κάνω 3-5 φορές την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα δεν είναι ευχάριστη. Δεν με νοιάζει μου προσφέρετε τον ουρανό με τ'άστρα ή μια σοκολάτα ή ένα απολαυστικό μασάζ κάθε φορά μετά από ό,τι κάνω.
2. Το μαγείρεμα απαιτεί φαγητό. Το φαγητό απαιτεί υλικά που θα πρέπει να τα πάρω από το σούπερ μάρκετ ή το μανάβικο. Κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο αν έχεις να πας στο σχολείο τα παιδιά και μετά να πας στη δουλειά σου. Αν πάλι σκεφτώ ότι πρέπει να πάω το απόγευμα μαζί με τα παιδιά, θα καταλήξω να βάλω στο καρότσι ένα σωρό άχρηστα πράγματα, ενώ πιο πριν έχουν σπάσει τα νεύρα μου από τα πολλά «όχι», «μη», «δεν έχουμε λεφτά για αυτό» κα.
3. Το «μαγείρεμα» ως λέξη είναι παραπλανητική. Γιατί δεν περιλαμβάνει τον «προγραμματισμό» και την «προετοιμασία». Όσο εύκολη κι αν είναι η συνταγή, υπάρχουν πάντα υλικά και εξαρτήματα που θα χρειαστούν. Και πάνω που έχεις πλύνει, ψιλοκόψει και αλατίσει τα λαχανικά και είναι έτοιμα να μπουν στη ζεστή κατσαρόλα, ένα από τα τρία παιδιά θα σε φωνάζει γιατί κάτι θα χρειάζεται και θα λέει «Έλα γρήγορα μαμά. ΤΩΡΑ». Αυτό όμως που δε συγκρίνεται με τίποτε είναι όταν έχεις έτοιμο το φαγητό και ακούς «Δεν πεινάω μαμά!».
4. Και μετά έρχεται η ώρα του φαγητού. Εκεί προσπαθείς να δεις πώς θα καταλήξει όλο αυτό. Θα είναι ευχαριστημένοι; Θα τους αρέσει; Θα το φάνε; Θα πρέπει να τα δελεάσω και να τα πείσω να φάνε με το να φάω κι εγώ μια μπουκιά από το πιάτο τους; Θα χρειαστεί τρίψω «μισό κιλό» παρμεζάνα για να τους αρέσει; Ή θα είναι το γεύμα με τις 3 μπουκιές; «1-2-3 χόρτασα, μπορώ να φάω ένα γλυκάκι τώρα;»
5. Καθάρισμα. Πάντα θα υπάρχει το καθάρισμα. Όσο ικανοποιημένη κι αν είσαι για το πεντανόστιμο και θρεπτικό γεύμα που ετοίμασες για την οικογένειά σου, εσύ θα πρέπει να σηκωθείς όρθια να μαζέψεις το τραπέζι ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα γέρνουν πίσω στην καρέκλα για να χωνέψουν.
6. Περισσεύματα. Λαμβάνοντας υπόψη το χρονικό διάστημα που μου πήρε για να ψωνίσω, να μαγειρέψω και να καθαρίσω όλο αυτό, πιστεύετε ειλικρινά θέλω να δω ξανά αυτό το φαγητό στο τραπέζι; Να παρακαλάω να το φάνε, επειδή δεν το έφαγαν την ώρα που έπρεπε; Όχι!
Λέω στα παιδιά μου σε τακτική βάση, «Η ζωή δεν είναι δίκαιη. Μπορεί να μην σας αρέσει, αλλά θα πρέπει να μάθετε να ζείτε με αυτό, οπότε κάντε το με χαμόγελο!». Όταν πρόκειται να μαγειρέψω για την οικογένειά μου, είναι σαν να θέλω να ανέβω στο Έβερεστ. Αν καταφέρω να τους ικανοποιήσω όλους σε μια μέρα, τότε αυτό θα είναι επίτευγμα.
Αλλά όπως και να έχει, είμαι μαμά. Πρέπει να μαγειρεύω ακόμη και αν δεν τρώνε. Ακόμη και αν χρειαστεί να γεμίσω το νεροχύτη με διάφορα κουτάλια, κουτάλες, ξύλα κοπής, πιάτα και άλλα πολλά για να τους ετοιμάσω κάτι νόστιμο και κάτι που θα ξέρω πώς έχει γίνει με πολύ αγάπη!