Ταξίδια αναψυχής με τα παιδιά: Πριν την εφηβεία, είναι απλώς μία σπατάλη

Πολύς λόγος γίνεται για τα ταξίδια με τα παιδιά. Τα μακρινά ταξίδια, στο εξωτερικό, είτε ειναι σε μαγικές παραλίες, είτε σε παραμυθένιους τόπους, τελικά ίσως να μην είναι ό,τι πιο κατάλληλο για οικογενειακές αποδράσεις. 

Ταξίδια αναψυχής με τα παιδιά: Πριν την εφηβεία, είναι απλώς μία σπατάλη

Πιθανόν, θα χαρείτε περισσότερο, αν κάνετε το ταξίδι, είτε όταν τα παιδιά μεγαλώσουν λίγο (προεφηβεία, εφηβεία), είτε αν το κάνετε μόνοι σας.

Τα παιδιά θα είναι πάντα πολύ κουρασμένα για να ακολουθήσουν το πρόγραμμά σας, το οποίο πιθανόν θα περιλαμβάνει όλα τα αξιοθέατα του τόπου που επισκέπτεστε. Ακομη κι αν δεν είναι κουρασμένα, θα βαριούνται αφόρητα στην πλειονότητα των περιπτώσεων.

Δε θα αντέξουν πάνω από 45 λεπτά περπάτημα, δε θα τους αρέσει εκεί που θα καθίσετε να φάτε αν δεν έχει μακαρόνια ή μπέργκερ, και το μόνο που θα θέλουν να κάνουν, είναι να μείνουν στο δωμάτιο και είτε να παιζουν, είτε να βλέπουν τηλεόραση.

Εσείς μπορεί να περνάτε καλά και να γεμίζετε αναμνήσεις, εκείνα όμως; Θα έχουν χάσει τους φίλους τους, την ξεκούρασή τους, τα παιχνίδια τους. Ναι, θα δουν διαφορετικά πράγματα, αλλά θα τα θυμούνται; Θα τα κατανοούν;
Είναι ένα θέμα -απολύτως σεβαστό - η δική σας επιθυμία να δείτε τον κόσμο, αλλά δεν είναι και του παιδιού σας. Τα δικά σας θέλω δεν ταυτίζονται με αυτά των παιδιών σας, ειδικά αν είναι πολύ μικρά. Δεν είναι προέκταση του εαυτού σας, δε θέλουν να τρώνε σαλάτες με κινόα. Κάντε τα όλα αυτά, αλλά όταν μεγαλώσουν. Πριν, είναι σπατάλη χρόνου και χρημάτων.

Αν θέλετε να διευρύνετε τους ορίζοντές τους όσο είναι μικρά, διαβάστε τους βιβλία, διαβάστε εφημερίδες, πηγαίντε εκδρομές -κοντινές, να τις αντέχουν-, μιλήστε τους, πηγαίντε σε μουσεία, Εκθέσεις, ή ακομη δειτε ένα ντοκιμαντέρ αντί για ένα παιδικό στην τηλεόραση. Αλλά μην αρχίσετε να οργώνετε τον κόσμο, με τη δικαιολογία ότι το κάνετε για τα παιδιά, όταν αυτά είναι μικρά. Αν τα παίρνετε μαζί σας, αυτό είναι απλώς... δική σας ανάγκη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved