Μικρές συμβουλές για μια ομαλή σχέση με τη δασκάλα του παιδιού σας
Μήπως ανήκετε σε εκεινες τις μαμάδες που θεωρούν ότι η δασκάλα του παιδιού σας είναι ανεπαρκής;
Πολλές φορές, οι γονείς παραπονιούνται ότι η επαφή τους με το δάσκαλο του παιδιού τους δεν είναι όπως θα ήθελαν. Άλλες φορές θεωρούν ότι δεν καταλαβαίνει το παιδί τους, άλλοτε ότι εξαντλεί την αυστηρότητά του σε αυτό ή ότι το αδικεί. Από την πλευρά τους, οι δάσκαλοι συχνά θεωρούν ότι οι γονείς παρεμβαίνουν στο έργο τους, είναι επιφυλακτικοί απέναντί τους και δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους αυτά που τους λένε.
Nα θυμάστε ότι και εκείνη έχει να κάνει με πολλά άγνωστα παιδάκια και προσπαθεί να συμπλεύσει με όλα μαζί και ένα ένα ξεχωριστά.
Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κρατήσετε την σχέση σας σε καλά και ομαλά επίπεδα.
-Από την αρχή φροντίστε να είσαστε ευγενική μαζί της.
-Μην την αντιμετωπίζετε με προκατάληψη ή καχυποψία, να θυμάστε ότι η δασκάλα δεν έχει προσωπικά με το παιδί σας.
-Αν θεωρείτε ότι η δασκάλα είναι αυστηρή μαζί του, αντί να πάτε στο σχολείο να λογομαχήσετε, κάντε μια ανοιχτή κουβέντα μαζί της για να διαπιστώσετε τι συμβαίνει και πώς μπορείτε να βοηθήσετε από τη μεριά σας.
-Δείξτε της εμπιστοσύνη και δηλώστε διαθεσιμότητα κάθε φορά που πρέπει να ενημερωθείτε για την πρόοδο ή τη συμπεριφορά του παιδιού σας. Οταν πάτε, να έχετε σκεφτεί τις ερωτήσεις που έχετε σκοπό να θέσετε από πριν.
-Τέλος, μην παρεμβαίνετε άμεσα ή έμμεσα στη δουλειά της. Φροντίστε απλά ώστε το παιδί σας να μη δίνει δικαιώματα στο σχολείο, κάνοντας μαζί του όσες συζητήσεις χρειαστούν.
-Αν παρόλαυτά ακόμη έχετε διαφορετική άποψη, συζητήστε τα κριτήρια με βάση τα οποία αξιολογεί το παιδί.
-Kαι τέλος να θυμάστε, μη φύγετε ποτέ χωρίς να πείτε μια καλή κουβέντα στο δάσκαλο του παιδιού σας, ακόμη κι αν είναι ένα «ευχαριστώ» για το χρόνο της.