O σωστός προγραμματισμός γευμάτων «κλειδί» για την απώλεια λίπους
Μικρές αλλαγές στην ώρα που καταναλώνουμε τα γεύματα της ημέρας μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο αδυνάτισμα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη.
Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σάρρεϋ, η «μετακίνηση» του πρωινού λίγη ώρα αργότερα και ταυτόχρονα του βραδινού λίγη ώρα νωρίτερα διευκολύνει την καύση του συσσωρευμένου λίπους και βελτιώνει βιολογικούς δείκτες που σχετίζονται με τον διαβήτη και την καρδιοπάθεια.
Τα οφέλη της διατροφής ελεγχόμενου χρόνου
Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Δρ Τζόναθαν Τζόνστον, ειδικό σε θέματα Χρονοβιολογίας, εξέτασαν την επίδραση της λεγόμενης διατροφής ελεγχόμενου χρόνου (time-restricted feeding, TRF), που αποτελεί ένα είδος διαλειμματικής νηστείας, στο βάρος και σε μια σειρά βιολογικών δεικτών.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr