5 αλήθειες στη ζωή μιας μητέρας παιδιού με ειδικές ανάγκες

Η Σούζαν Πέριμαν, έχει το δικό της blog. Η ίδια είναι μητέρα ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες και στο blog της μιλάει για θέματα που αφορούν τα παιδιά αυτά.

5 αλήθειες στη ζωή μιας μητέρας παιδιού με ειδικές ανάγκες

Έτσι, αποφάσισε να μοιραστεί κάποιες αλήθειες για τη ζωή της θέλοντας να βοηθήσει όλες τις μητέρες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους παρόμοια προβλήματα αλλά δεν μιλάνε γι' αυτά.

1 Οι μητέρες των παιδιών με ειδικές ανάγκες είναι μοναχικές

Είναι αλήθεια, όπως λέει, ότι θα ήθελε να έχει περισσότερο χρόνο. Θα ήθελε να μπορεί όπως παλιά να πηγαίνει στην παιδική χαρά και να συναντάει τις φίλες της και μετά να έρχονται οι φίλες της σπίτι και τα παιδιά τους να παίζουν μαζί.

Όμως πλέον η καθημερινότητά της είναι γεμάτη. Έχει να φροντίζει το παιδί, να δείχνει αγάπη και στο άλλο της παιδί που την αναζητά αλλά και στον άντρα της, όπως και να φροντίζει το σπίτι. Όλοι πιστεύουν ότι είναι φοβερή που τα καταφέρνει όλα και προφανώς ότι έχει κάποια βοήθεια αλλά η ίδια λέει πως πραγματικά αισθάνεται πολύ μόνη!

2 Οι μητέρες που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες πρέπει να προσπαθούν περισσότερο για να κρατήσουν τον γάμο τους

«Η επιτυχία του γάμου βασίζεται πάνω στην υγεία των παιδιών. Είμαστε συνέχεια με τα παιδιά, μέρα-νύχτα και δεν έχουμε περάσει στιγμή μακριά τους τα τελευταία 6 χρόνια. Για να είμαστε καλά, όμως, και μεταξύ μας χρειαζόμαστε τον χρόνο μας και προσπαθούμε, αν γίνεται, έστω για 2 ώρες κάθε 2-3 μήνες, να βγαίνουμε για δείπνο οι δυο μας. Ο γάμος μας είναι και αυτός μια προτεραιότητα και πρέπει, όποτε έχουμε ευκαιρία, να ζούμε τις στιγμές μας» υποστηρίζει η ίδια.

3 Οι μητέρες παιδιών με ειδικές ανάγκες δεν προσβάλλονται εύκολα

Ανεξάρτητα από την κοινωνική θέση της κάθε μαμάς, οι γυναίκες αυτές είναι ευαίσθητες, ευάλωτες και η ζωή τους είναι ένα χάος σε καθημερινή βάση, όπως λέει η Σούζαν. Μπορεί ο κόσμος να πιστεύει ότι μπορεί να ρωτήσει ή να πει ό,τι θέλει χωρίς να υπάρχει πρόβλημα!

«Με συγκινεί όταν κάποιος ρωτάει από ενδιαφέρον για το τι κάνει το παιδί μου και δεν θέλει να μάθει απλά από περιέργεια. Αν κάποιος θέλει να μάθει για παραπάνω γνώσεις, ευχαρίστως και να απαντήσω και θα χαρώ και πολύ να το κάνω! Αυτοί όμως που ρωτάνε απλά και μόνο χωρίς να τους ενδιαφέρει πραγματικά, με στεναχωρούν»!

4 Έχουν μετατρέψει τα αγγίγματα και τις κινήσεις τους σε γλώσσα επικοινωνίας

Οι περισσότερες μαμάδες που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες γνωρίζουν πρώτα τη γλώσσα του σώματος καθώς αυτή είναι που χρησιμοποιούν περισσότερο τα παιδιά τους. Είναι η πρώτη γλώσσα που χαλαρώνει, θεραπεύει αλλά και βοηθάει στην επικοινωνία με το παιδί!

5 Αναγνωρίζουν και απολαμβάνουν το δώρο των παιδιών τους, όταν τους λένε «Σ' αγαπώ»

Πολλές μαμάδες παιδιών με ειδικές ανάγκες δεν ξέρουν καν αν κάποια στιγμή θα μιλήσουν τα παιδιά τους. Έτσι συμβαίνει και με μία μαμά παιδιού με ειδικές ανάγκες, της Ζόι, η οποία, όπως λέει, αναγνώριζε την αγάπη της κόρης της από τις κινήσεις της, όταν την αγκάλιαζε και ακουμπούσε πάνω της.

Ένα βράδυ, όταν ήταν περίπου 10 ετών η μικρή, η Ζόι την έβαλε για ύπνο όταν εκείνη γύρισε και της είπε «Σ' αγαπώ μαμά»! Η Ζόι ένιωσε απίστευτη χαρά στο άκουσμα αυτής της λέξης καθώς ήξερε ότι πίσω από αυτή κρύβονταν και άλλες κουβέντες που ήθελε η κόρη της να της πει και δεν μπορεί όπως «σε ευχαριστώ που με φροντίζεις τόσο καλά».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved