5+1 έξυπνες τροφές για το καλοκαίρι
Ποιες τροφές είναι λίγο καλύτερες να καταναλώνονται αυτή την περίοδο και γιατί.
Σίγουρα όπως έχουμε ξανά αναφέρει είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνουμε τις τροφές με βάση την εποχικότητά τους, μια και με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουμε να πάρουμε περισσότερες βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και αντιοξειδωτικά, ενώ ενισχύουμε τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος. Επίσης, να θυμάστε πως ιδανικό είναι να ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έτσι ώστε να παίρνουμε τις απαραίτητες φυτικές ίνες, για να έχουμε καλύτερη πέψη, υγεία του εντέρου και κορεσμό.
Πάμε να δούμε τώρα ποιες είναι οι τροφές που ξεχωρίζουν;
1. Αγγούρι
Ένα αγγούρι (150 γρ.) περιέχει μόλις 24 θερμίδες και έχει 97% περιεκτικότητα σε νερό. Μπορεί να αποτελέσει μέρος της σαλάτας μας ή ενός smoothie ή να καταναλωθεί ακόμα και σαν σνακ σε συνδυασμό με χούμους ή cottage ή κάποιο άλλο ντιπάκι. Περιέχει το 28% σε βιταμίνη K, 8% σε κάλιο και 5 % σε μαγγάνιο, και λόγω της περιεκτικότητάς του σε νερό είναι ιδανικό για να μας ενυδατώσει, ειδικά σε περιόδους με αυξημένη θερμοκρασίας.
2. Ροδάκινο
Το ροδάκινο είναι και αυτό ένα από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Περιέχει 53 θερμίδες ανά τεμάχιο και είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, απαραίτητη για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, ενώ περιέχει ακόμα κάλιο, μαγγάνιο και καροτένιο. Είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, που είναι απαραίτητα για την καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών και την προστασία του δέρματος. Ιδανικό είναι να καταναλώνουμε ολόκληρο το φρούτο, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε κάποιο smoothie ή γρανίτα ή σε μια πιο υγιεινή επιλογή παγωτού για μικρούς και μεγάλους.
Διαβάστε τη συνέχεια στο akispetretzikis.com