Face yoga: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο trend της νεότητας

Μια νέα μόδα ή μήπως όχι;

Face yoga: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο trend της νεότητας
Bigstock

Είναι η face yoga μια ακόμα μέθοδος αντιγήρανσης ή μήπως κάτι πολύ περισσότερο απ’ αυτό;

Ένα είναι απολύτως βέβαιο: ότι εδώ και πολλά χρόνια, πολύ πριν η face yoga γίνει viral στα social media, μερικές από τις διασημότερες -και ομορφότερες- γυναίκες του κόσμου ορκίζονταν στο όνομά της, αποκλείοντας πλήρως από την φαρέτρα τους ενάντια στη γήρανση τις ενέσεις, τα φάρμακα και ταυτοχρόνως τις πιθανότητες παραμόρφωσης που συνοδεύουν τα νυστέρια και τις συστηματικές αισθητικές παρεμβάσεις.

Μόνο ενδεικτικά θα αναφέρω την Μαρία Κάλλας, η οποία ασπάστηκε και εφάρμοσε τη μέθοδο της face yoga πολλές δεκαετίες πίσω και σιγά-σιγά φτάνοντας στο σήμερα, η Kim Kardashian, η Meghan Markle και πολλές άλλες έχουν εντάξει πλέον μέσα στην καθημερινή τους ρουτίνα ομορφιάς τις ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυών του προσώπου ως απαραίτητο όπλο για την λάμψη ,την τόνωση και τη σφριγηλότητα του δέρματός τους.

Τα οφέλη της face yoga

Επιχειρώντας να απαντήσω στις βασικές ερωτήσεις που δέχομαι σχετικά με τη face yoga είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσω πως ναι, η face yoga δουλεύει! Η συστηματική εφαρμογή των ασκήσεων μπορεί να επιφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα και μάλιστα -σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση- εξαιρετικά άμεσα. Ο λόγος είναι επιστημονικά τεκμηριωμένος. Οι 57 μύες του προσώπου είναι τόσο μικροί και βρίσκονται σε τόσο στενή επαφή με το δέρμα που ανταποκρίνονται άμεσα, υπό την προϋπόθεση ότι οι ασκήσεις εκτελούνται σωστά, με ειδικούς λεπτούς χειρισμούς, υπό την καθοδήγηση πιστοποιημένου εκπαιδευτή. Το αποτέλεσμα είναι η ενεργοποίηση των μυών και ως εκ τούτου το χτίσιμο φυσικής άμυνας απέναντι στη γήρανση, μέσω της σωστής αιμάτωσης και της σύσφιξης. Το μέτωπο και οι λεπτές γραμμές λειαίνουν, τα μάγουλα και ο λαιμός ανορθώνονται, τα οιδήματα και μαύροι κύκλοι υποχωρούν.

'Ολοι μπορούν να κάνουν face yoga

Συχνά οι ενδιαφερόμενοι αναρωτιούνται αν απαιτείται χρόνος και μάλιστα πολλές γυναίκες καταφεύγουν σε άλλες μεθόδους αντιγήρανσης επειδή ακριβώς δεν διαθέτουν χρόνο! Εδώ δυστυχώς υπάρχει μια σοβαρή παρεξήγηση. Στην πραγματικότητα η face yoga δεν κλέβει παρά ελάχιστο από τον χρόνο σας. Οι ασκήσεις μπορούν να γίνουν οποτεδήποτε μέσα στην ημέρα και οπουδήποτε, όπως μέσα στο αυτοκίνητο, όταν απλώνουμε την κρέμα μας, όταν δουλεύουμε στον υπολογιστή, περιμένοντας το παιδί μας να σχολάσει. Απευθύνεται και στα δυο φύλα και σε όλες τις ηλικίες. Ειδικά τώρα που οι άντρες προσέχουν περισσότερο την εμφάνισή τους, η face yoga αποκτά σταδιακά και πολύ αντρικό κοινό.

Face yoga: η δημοφιλής τεχνική που ακολουθούν πολλές διάσημες

Η face yoga εκτινάχθηκε σε δημοφιλία και έγινε το πρώτο θέμα τάσης σε πολλές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Με πάνω από 600 εκατομμύρια προβολές και hashtags μόνο στο TikTok, η τεχνική έχει υιοθετηθεί από εκατομμύρια celebrities που ορκίζονται στα θεαματικά αποτελέσματά της, όπως η Gwyneth Paltrow και η Madonna μέχρι beauty influencers με εκατομμύρια ακόλουθους. Ωστόσο η ιστορία μετράει πολλά χρόνια πίσω, στην Άπω Ανατολή. Οι γυναίκες προσπάθησαν, μέσα από εμπειρικές τεχνικές να διατηρήσουν όσο πιο πολύ μπορούσαν τη νεανικότητα τους. Μέσα από συνδυασμούς ασκήσεων των μυών του προσώπου αλλά και με τεχνικές μασάζ, αναπνοές , σωστή διατροφή και προϊόντα περιποίησης αποκλειστικά για την περιοχή του προσώπου και του λαιμού κατάφεραν να διαμορφώσουν και να εξελίξουν μία φυσική μέθοδο αντιγήρανσης και πρόληψης για το πρόσωπο και το λαιμό. Ήδη, στην Αμερική, στην Αυστραλία, στην Ιαπωνία, στην Κορέα, στην Αγγλία, στην Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η υπηρεσία αυτή συγκεντρώνει τεράστιο ενδιαφέρον προτίμησης.

facial-yoga-625_625x350_51465455980.jpg

Υπάρχουν πολλές γυναίκες στην showbiz που φαίνονται νεότερες από την ηλικία τους. Κάποιος θα πίστευε ότι κάνουν ενέσεις μπότοξ τακτικά ή άλλες επεμβάσεις αισθητικού τύπου, αλλά όμως δεν έχουν κάνει καμία παρέμβαση για να διατηρήσουν τη νεανική τους εμφάνιση. Αντιθέτως έχουν υιοθετήσει ρουτίνα ασκήσεων face yoga ,για την οποία δημοσίως έχουν δηλώσει πως έχει συγκλονιστικά αποτελέσματα.

H Meghan Markle έχει δηλώσει ότι κάνει ασκήσεις προσώπου για να ενισχύσει τα ζυγωματικά και το σαγόνι της. Η Jennifer Aniston αποδίδει τη νεανική της εμφάνιση και τους τεντωμένους μύες του προσώπου της σε καθημερινές ασκήσεις ενδυνάμωσης προσώπου. Η Gwyneth Paltrow όχι μόνο κάνει τακτικά face yoga, αλλά πραγματοποιεί και συνεδρίες στην πλατφόρμα της, παρουσιάζοντας τα οφέλη της στο τεράστιο κοινό της. Η Madonna έχει ενσωματώσει αυτές τις ασκήσεις στο πρόγραμμα ομορφιάς της για να παραμένει τόσο εκφραστική και νεανική όσο η εμβληματική της μουσική, παρασύροντας μαζί της τους εκατομμύρια fαns της.

Η face yoga αναζωογονεί τους μυς του προσώπου

Η face yoga αποτελεί το απόλυτο όπλο γυναικών αλλά και ανδρών για την τόνωση, την ανύψωση και την φυσική αναζωογόνηση του προσώπου. Με τη διαρκώς αυξανόμενη τάση της κοινωνίας στις οργανικές και ολιστικές προσεγγίσεις για την ομορφιά και την υγεία, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η γυμναστική των μυών του προσώπου και του λαιμού αποτελεί το απόλυτο trend της νεότητας με διαρκώς αυξανόμενο κοινό σε όλο το κόσμο.

Εκείνο που κρατάω και οφείλω να τονίσω ως δασκάλα και ως εκπαιδεύτρια διδασκόντων face yoga είναι πως, αρκεί κανείς να ξεκινήσει. Επειδή τα αποτελέσματα είναι άμεσα εμφανή και η ίδια η άσκηση μοιάζει με παιχνίδι γίνεται πολύ εύκολα τρόπος ζωής. Κι έτσι η κατάκτηση ενός νεανικού δέρματος κι ενός σφριγηλού προσώπου δεν είναι προσωρινή αλλά μόνιμη.

Για παράδειγμα, με αυτή την άσκηση που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο τα βλέφαρα ανορθώνονται εντυπωσιακά άμεσα. Κάντε την σε καθημερινή βάση και σας υπόσχομαι ότι πολύ σύντομα θα αγαπήσετε την νέα εικόνα των ματιών σας.

Τσαμαδού Γεωργία
Απόφοιτος Γυμναστικής Ακαδημίας
Εκπαιδεύτρια Διδασκόντων Face Yoga και Pilates
Posture Coach
CEO & FOUNDER: Studio Pilates-Face Gym by Georgia
Studio 1: Στέλιου Καραγιώργη 1, Νέο Ηράκλειο - Τηλ. 210-2716892
Studio 2: Χελμού 17, Άγιος Στέφανος-Τηλ. 210-6219987

Website: www.pilatesbyg.gr
Email : by.georgiapilates@gmail.com
Fb : Studio Pilates-Face Gym by Georgia
Instagram: studio_pilates_face_gym_by_g
Tik Tok: Pilates & Face Gym by Georgia

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved