Ποια σημεία του σπιτιού θα έπρεπε να καθαρίζετε πιο τακτικά και δεν το κάνετε

Σίγουρα καθαρίζετε σχεδόν καθημερινά το σπίτι σας έτσι δεν είναι;

Ακόμη και αν τα παιδιά σας το κάνουν άνω κάτω, στο τέλος της ημέρας μαζεύετε το σαλόνι, πλένετε τα άπλυτα πιάτα, βάζετε στο καλάθι με τα άπλυτα τα ρούχα που μαζεύετε από το πάτωμα, κάνετε μια γρήγορη σκούπα και ξαπλώνετε. Αυτό όμως είναι κάτι που επαναλαμβάνετε καθημερινά έτσι δεν είναι;

Το σαββατοκύριακο σίγουρα κάνετε τη «γενική» σας. Μαζεύετε και καθαρίζετε το σπίτι τόσο καλά ώστε να είναι καθαρό, τουλάχιστον όσο μπορεί να είναι και να μοιάζει ένα σπίτι καθαρό όταν υπάρχουν παιδιά μέσα σε αυτό.

Πεντακάθαρο πάτωμα χωρίς καθάρισμα; Τα 5 tips που θα σας λύσουν τα χέρια!

Ωστόσο, υπάρχουν σημεία μέσα στο σπίτι που δεν καθαρίζουμε τακτικά αλλά θα έπρεπε. Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά και φροντίστε να τα καθαρίζετε τουλάχιστον μία με δύο φορές το μήνα.

Πόμολα

Σκεφτείτε πόσες φορές εσείς, τα παιδιά σας, οι φίλοι σας, φίλοι των παιδιών σας, οι γείτονές σας, οι καλεσμένοι σας, αγγίζουν τα πόμολα στις πόρτες του σπιτιού σας. Τα πόμολα είναι καλυμμένα με μικρόβια και βακτήρια που μόλις τα αγγίξετε, μετά τα μεταφέρετε.

Βάλτε σε μια λεκάνη ζεστό νερό, απολυμαντικό και με ένα πανάκι καθαρίστε τα πόμολα του σπιτιού σας.

Φίλτρα κλιματιστικού

Στα φίλτρα του κλιματιστικού σας μαζεύονται εκατομμύρια αλλεργιογόνα και μαζί σκόνη που ανακυκλώνεται και μεταδίδεται στον αέρα.

Βγάλτε τα φίλτρα και μουλιάστε τα σε ζεστό νερό και σαπούνι. Πλύντε τα καλά και αφήστε τα να στεγνώσουν.

Ποτηράκι οδοντόβουρτσας

Έχετε δει ποτέ τον πάτο από το ποτηράκι που βάζετε τις οδοντόβουρτσες; Μάλλον όχι και κατά πάσα πιθανότητα να καθαρίζετε το συγκεκριμένο ποτηράκι μόλις δείτε ότι είναι γεμάτο νερό.

Πλύντε το με χλωρίνη ή βάλτε το στο πλυντήριο πιάτων.

Κάδος σκουπιδιών

Σκουπίδια, σκουπίδια, σκουπίδια. Τις σακούλες τις πετάτε αλλά τι γίνεται με τους κάδους; Κάθε πότε τους πλένετε; Θα έπρεπε τακτικά.

Ψεκάστε με σπρέι απολυμαντικού τους κάδους και έπειτα ξεβγάλτε τους με ζεστό νερό. Αφήστε τους να στεγνώσουν και έπειτα τοποθετήστε καθαρές σακούλες.

Τηλεκοντρόλ

Όπως και τα πόμολα έτσι και τα τηλεκοντρόλ μαζεύουν πολλά μικρόβια και βακτήρια. Δεν χρειάζεται να βάλετε νερό και σαπούνι. Ένα αντιβακτηριακό μαντηλάκι αρκεί για να τα καθαρίσετε.

Κουρτίνες μπάνιου

Πόσο συχνά πλένετε την κουρτίνα του μπάνιου; Καλά το φανταστήκαμε. Οι κουρτίνες μαζεύουν υπολείμματα από νεκρά κύτταρα και σαπούνι. Θα έχετε παρατηρήσει ότι κάποιες κουρτίνες εμφανίζουν μούχλα, έτσι δεν είναι;

Βγάλτε τη, και βυθίστε τη σε ζεστό νερό με χλωρίνη για πάνω από 5 ώρες. Ξεπλύνετέ τη και βάλτε τη στο πλυντήριο να πλυθεί αν είναι υφασμάτινη. Αν όχι, τότε το πλύσιμο με τη χλωρίνη αρκεί.

Διαβάστε επίσης:
Τα μυστήρια του νοικοκυριού: Οι κάλτσες που χάνονται και η σκόνη που έρχεται από παντού!
10 χρήσεις του παιδικού σαμπουάν που σίγουρα δεν γνωρίζετε

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved